ISKUR Il Müdürü Ülgen Kaya Açiklamasi 'Pandemi Kosullarina Ragmen ISKUR Araliksiz Çalisma Yürüttü'
KIRSEHIR – ISKUR Kirsehir Il Müdürü Metin Ülgen Kaya, issizligin tüm dünyada sorun oldugunu ifade ederek, insanlarda is talebi kadar is begenmeme de oldugunu söyledi.

Kirsehir’de, Çalisma ve Is Kurumunun pandemi kosullarina ragmen çalisma yürüttügünü anlatan Kaya, “Insanlara pandemi yokmus gibi hizmet vermeye devam ettik. Çalismalarimizi araliksiz yürüttük. Is talebi oldugu kadar is begenmeme olaylarini da yasiyoruz. Canimizi en çok sikan ve üzüldügümüz nokta da bu. Insanlara isteklerine göre is yönlendirmesi yaparken eksiklikleri giderirken insanlarin is begenmedikleri noktalari görünce de üzülüyoruz” dedi.
Kadinlar ve engellilerin mesleki kurslarla is yasamina kazandirilmaya çalisildigini ifade eden Kaya, “Kadinlarimizin is yasaminda önünü mesleki kurslarla açmaya çalisiyoruz. Engelli ve eski hükümlü gibi dezavantajli guruplara yönelik kendi islerini kurma projeleri kapsaminda yönlendirme yapmaktayiz” ifadelerini kullandi.
Kirsehir’de, isverene 9 milyonluk katki saglandi
Pandemi kosullari dahil yasanilan süreçte isverene 9 milyonluk katki saglandigini ifade eden Kaya, açiklamasini söyle sürdürdü:
"Kirsehir’de, Is Basi Egitim Programlari ile isverene 9 milyon lira üzerinde katki sagladik. Bu katki patronlarin cebine degil, orada çalisan ise kazandirilacak olan isçinin cebine gidiyor. Kisa çalisma ödenegi kapsaminda Kirsehir’de, bin 107 is yeri faydalandi. Hiç kimse isini kaybetmezken tam zamanli kapanma sonrasinda da KÇÖ’den faydalanan kisiler islerine devam etti.”
Il genelinde ise yerlestirmenin mesleklere göre dagilimi ise söyle:
Hizmet ve Satis Elemani 198, makine operatörü ve montajci 167, nitelik gerektirmeyen meslek 125, büro hizmeti personeli 91, sanatkar ve ilgili isle alakali çalisan 86, Is Basi Egitim Programlarindan ise 789 kisi yararlanirken yapilan toplam ödeme ise 9 milyon 185 bin 330 lira olarak belirlendi.
