Disisleri Bakani Çavusoglu, Cezayirli Mevkidasi Lamamra Ile Ortak Basin Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Bugün Libya, Tunus, Sahel bölgesi ve Afrika gibi bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunduk. Memnuniyetle söylemek isterim ki bu konularda Cezayir ile Türkiye'nin görüsleri örtüsüyor' '(Cezayir'de) Burada Türk firmalarinin sayisi 1300'ü geçti. Türk firmalarina verdikleri destek için Cezayir devleti ve hükümetine tesekkür ediyorum'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Cezayirli mevkidasi Ramtan Lamamra ile Libya, Tunus, Sahel bölgesi ve Afrika gibi bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunduklarini belirterek, "Memnuniyetle söylemek isterim ki bu konularda Cezayir ile Türkiye'nin görüsleri örtüsüyor." dedi.

Çavusoglu ile Cezayir Disisleri Bakani Lamamra, bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisi düzenledi.

Cezayirli mevkidasini Disisleri Bakanligi görevine yeniden getirildigi için tebrik eden Çavusoglu, "Tecrübeleriyle insallah hem Cezayir'e hizmet edecektir hem de bölgenin baris ve istikrarina birlikte önemli katkilar saglayacagiz." dedi.

Çavusoglu, Türkiye ve Cezayir'in yangin ve diger dogal afetlerle mücadele ettigine dikkati çekerek, yanginlar nedeniyle hayatini kaybeden Cezayirlilere bassagligi diledi.

Lamamra ile yapilan görüsmede ikili iliskilerin tüm boyutlariyla ele alindigini kaydeden Çavusoglu, "Önümüzdeki süreçte birlikte yapabilecegimiz çalismalarin yol haritasini belirledik. Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun'un ülkemizi ziyaretiyle Yüksek Düzeyli Isbirligi Konseyi toplantisini ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantisini gerçeklestirecegiz. Üzerinde müzakereye devam ettigimiz anlasmalari da en kisa sürede tamamlayip onlari da imzalayacagiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye ile Cezayir arasindaki ikili ticaretin 5 milyar dolara çikarilmasi için çalismalarin sürecegini vurgulayan Çavusoglu, "Ekonomik is birligimizi her alanda gelistirecegiz. Özellikle burada Türk firmalarinin sayisi 1300'ü geçti. Türk firmalarina verdikleri destek için Cezayir devleti ve hükümetine tesekkür ediyorum." seklinde konustu.

Çavusoglu, görüsmede bölgesel ve uluslararasi konularin da ele alindigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bugün Libya, Tunus, Sahel bölgesi ve Afrika gibi bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunduk. Memnuniyetle söylemek isterim ki bu konularda Cezayir ile Türkiye'nin görüsleri örtüsüyor. Bölgenin baris ve istikrari için Cezayir’in oynadigi rolü çok önemli ve faydali buluyoruz. Tüm bahsettigimiz bu konularda birlikte çalisma konusunda mutabik kaldik."
Kaynak: AA