Cezayir Disisleri Bakani Lamamra, Bakan Çavusoglu Ile Ortak Basin Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Türkiye, bu (tarim, maden ve turizm) üç sektörde engin tecrübeye sahip bir ülke. Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanarak iki ülke arasindaki bu alanlarda is birligini genisletip yeni ufuklara dogru yol alabiliriz' 'Tek arzumuz baskenti Kudüs olan bagimsiz Filistin devletinin bir an önce kurulmasi'

Cezayir Disisleri Bakani Ramtan Lamamra, Türkiye'nin tarim, maden ve turizm sektörlerinde engin tecrübeye sahip oldugunu belirterek, iki ülke arasindaki bu alanlardaki is birliginin genisletilip yeni ufuklara dogru yol alinabilecegini söyledi.

Lamamra ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisi düzenledi.

Cezayir ve Türkiye arasinda stratejik bir is birliginin söz konusu oldugunu belirten Lamamra, iki ülkenin cumhurbaskanlari Abdulmecid Tebbun ve Recep Tayyip Erdogan'in bir araya gelmeleri ve anlasmalari neticesinde bu durumun meydana geldigini aktardi.

Lamamra, cumhurbaskanlari tarafindan belirlenen hedefler dogrultusunda çalismalarini yürüttüklerini ifade ederek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen bu hedeflere ulasmak için yogun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Türkiye ve Cezayir'in vizyonu genis bir ortaklik yürüttügünü vurgulayan Lamamra, birçok sektörde yatirimlar yapildigina, iki ülkenin ekonomik imkanlarinin ve potansiyelinin fazla olduguna dikkati çekti.

Lamamra, is birliginin tarim, maden ve turizm gibi is kollarinda ilerletilebileceginin altini çizerek, "Türkiye, bu üç sektörde engin tecrübeye sahip bir ülke. Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanarak iki ülke arasindaki bu alanlarda is birligini genisletip yeni ufuklara dogru yol alabiliriz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Tek arzumuz bagimsiz Filistin'in bir an önce kurulmasi"

Birlesmis Milletler (BM) Sözlesmesi çerçevesinde Cezayir ve Türkiye'nin çabalarini uluslararasi arenada birlikte devam ettirme arzusu içinde oldugunu vurgulayan Lamamra, dünyada çözümlerin üretilmesi, gerginliklerin azaltilmasi ve yok edilmesi konusunda ortak çalismalarin sürdürüldügünü belirtti.

Lamamra, bu çerçevede Filistin meselesinin baslica konulardan biri olduguna ve Cezayir ile Türkiye'nin bu konudaki görüslerinin uyustuguna dikkati çekerek, "Tek arzumuz baskenti Kudüs olan bagimsiz Filistin devletinin bir an önce kurulmasi." ifadelerini kullandi.

Lamamra, Cezayir ve Türkiye'nin bu konuda ortak arzuyla çalismalarini sürdürdüklerini aktardi.

Kaynak: AA