Bakan Karaismailoglu Ayancik'taki Incelemelerinin Ardindan Açiklama Yapti Açiklamasi

'Ulasim konusunda daginik ve yikilmis olan köprüleri tamir ediyoruz, geçici yollarimizi açiyoruz. Ayrica denizi de aktif olarak kullaniyoruz. Arabali vapur da yola çikti gelmek üzere' 'Elektrik konusunda merkezlerimizde sikinti yok, köylerimizde de ulasamadigimiz birkaç köy disinda sikinti yok. Ulasamadigimiz köylere jeneratör takviyesi yapiyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, sel felaketinin yasandigi bölgelerle ilgili, "Ulasim konusunda daginik ve yikilmis olan köprüleri tamir ediyoruz, geçici yollarimizi açiyoruz. Ayrica denizi de aktif olarak kullaniyoruz. Arabali vapur da yola çikti gelmek üzere." bilgisini verdi.

Karaismailoglu, Sinop'un Ayancik ilçesinde gün boyu devam eden incelemelerinin ardindan Ayancik Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere açiklama yapti.

Sel felaketinin yasandigi Sinop, Kastamonu ve Bartin'da ulasim ve haberlesmeyi ayakta tutmak için yogun çaba harcadiklarini belirten Karaismailoglu, Ayancik ilçesine bagli köylerin önemli kismina ulasildigini, Türkeli'ye bagli köylerin tamamina da yarin itibariyla ulasmayi hedeflediklerini söyledi.

Iller Bankasinca Ayancik'in su sorununun halledildigini, Türkeli'de ise önemli asamaya gelindigini bildiren Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Elektrik konusunda merkezlerimizde sikinti yok, köylerimizde de ulasamadigimiz birkaç köy disinda sikinti yok. Ulasamadigimiz köylere jeneratör takviyesi yapiyoruz. Yine ulasim konusunda daginik ve yikilmis olan köprüleri tamir ediyoruz, geçici yollarimizi açiyoruz. Ayrica denizi de aktif olarak kullaniyoruz. Arabali vapur da yola çikti gelmek üzere. Ayrica Türkeli - Çatalzeytin yolunu da önümüzdeki iki gün içinde faaliyete geçirmeyi planliyoruz."

Ayancik merkezdeki köprülerle ilgili hem DSI hem Karayollari Genel Müdürlügü tarafindan çok yogun çalismalar yapildigini aktaran Karaismailoglu, "Ayancik'ta temizlik çalismalarimiz da devam ediyor. Bunun yaninda Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde ülkemizin bütün bakanliklari, kurumlari topyekun seferberlik halinde. Orayi da ayaga kaldirmak için çok büyük mücadele var." ifadelerini kullandi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinin sel felaketinden en çok etkilenen yerlesim yeri olduguna dikkati çeken Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Insallah orada afetin izlerini kisa zamanda ortadan kaldirmak için önemli çalisma var. Burada fedakarca çalisan gönüllüler var. Offroadcular ulasamadigimiz köylere ikmalleri yapiyorlar. Oradaki insanlarin su ve yiyecek ihtiyaçlarini karsiliyorlar. Hakikaten cansiperane, devletin milletin birbirine kenetlenmis hali var bölgede. Insallah bu süreci de kisa sürede ortadan kaldiracagiz."

Karaismailoglu, sel felaketi dolayisiyla Ayancik'ta vefat eden 9 kisinin cenazesine ulasildigini belirterek, "Onlara Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Bölgedeki çalismalarimiz devam ediyor. Amacimiz en kisa sürede burayi normal hayatina çevirdikten sonra buradan ayrilmak." diye konustu.

Kaynak: AA