Japonya'da Bon Bayrami Hareketliliginde Kovid-19'A Karsi Uyari

Japonya'da "Bon" bayraminda artacak insan hareketliligi göz önüne alinarak halk, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi uyarildi.

Yerel yöneticiler, hafta sonu kutlanmasi beklenen Bon bayraminda ülke geneli artmasi beklenen insan ve seyahat trafigine karsi uyardi.

Tokyo Valisi Koike Yuriko, ülke genelin Kovid-19 günlük vakalarinin ilk kez, 18 binin üzerinde kaydedilmesi sonrasi durumu "felaket düzeyi" olarak niteledi.

Valilik danisman heyetiyle görüsmesi sonrasi Koike, gidisatin "kontrolden çiktigini" belirterek, insan trafiginin "yari yariya" düsürülmesi çagrisi yapti.

Koike baskent halkindan, hafta sonu kutlanacak Bon tatilinde seyahat planlarini ertelemeleri ve zorunlu ihtiyaç disinda evlerinden çikmamalarini istedi.

Basbakan Suga Yosihide hafta sonu "Bon tatilleri, Kovid-19'un daha bulasici varyantlarinin yayilmasi esliginde, bu hafta baslayacak. Su an oldukça kritik bir dönemdeyiz." demisti.

Bon tatiline yönelik çagri yapan Suga, bu dönemde genç kesime seyahat etmekten kaçinmalari çagrisi yapmisti.

Japonya'da salgininin basindan beri en yüksek sayida günlük vaka dün saptandi. Vaka sayisi ilk kez bir günde 18 binin üzerinde artis gösterdi.

Ülkede Kovid-19 vaka sayisi dün 18 bin 889 artarak 1 milyon 92 bin 60'a, virüse bagli can kaybi sayisi 24 artisla 15 bin 372'ye yükseldi.

Kaynak: AA