Israil Açiklamasi 'Fas Ile Iki Ay Içinde Karsilikli Olarak Büyükelçilik Açma Konusunda Anlastik'

Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, Fasli mevkidasi Nasser Bourita ile önümüzdeki iki ay içinde ülkeleri arasinda karsilikli büyükelçilik açma ve aralarindaki diplomatik iliskilerin seviyesini yükseltme konusunda anlastigini duyurdu.

Israil Açiklamasi 'Fas Ile Iki Ay Içinde Karsilikli Olarak Büyükelçilik Açma Konusunda Anlastik'
Israil ile Fas arasinda iliskilerin normallesmesinin ardindan Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, Fas’a ilk ziyaretini gerçeklestirdi. Lapid bugün Fas’in Kazablanka sehrindeki Beyt El Sinagogu ziyaretinin ardindan basin toplantisi düzenledi.

Lapid, "Önümüzdeki iki ay içinde iki ülke arasindaki iliskilerin seviyesini yükseltmek ve Fas ve Israil’de büyükelçilikler açmak için Fas Disisleri Bakani Nasser Bourita ile anlastim" dedi.

Fas’in etkin bir rol oynamasini saglayan diplomatik ve siyasi yeteneklere, iliskilere ve baglara sahip oldugunu vurgulayan Lapid, "Elbette, (Filistinlilerle çatisma konusunda) görüsleri birlestirmek istedigimizde, Fas’in tarih boyunca ayirt ettigi bilgelik ve deneyim sayesinde bunun için Fas disisleri bakanina gidecegiz" dedi.

Lapid, iki ülke arasindaki iliskilerin yeniden baslamasinin ardindan Rabat’i ziyaret eden ilk Israil Disisleri Bakani oldu.
Kaynak: İHA