Burkina Faso'da Terör Zanlilarinin Durusmalari Grev Nedeniyle Ertelendi

Burkina Faso'da terör zanlilarinin hafta basi baslayan yargilamalarina, gardiyanlarin grevi nedeniyle 1 günlük ara verildi.

Baskent Vagadugu'daki Ouaga Büyük Daire Hakimi Emile Zerbo, gardiyanlarin grev karari nedeniyle saniklarin mahkeme salonuna getirilemedigini ve 4 gündür devam eden durusmalara 1 günlük ara verildigini söyledi.

Zerbo, bugün görülmesi gereken dosyalarin 13 Agustos'taki durusmaya sarktigini dile getirdi.

Yargi kaynaklari grevin nedenine iliskin bilgi paylasmazken sendikalar, gardiyanlarin daha iyi çalisma kosullari talebiyle is biraktigini kaydetti.

Ülke tarihinde ilk kez terör zanlilarinin hakim karsisina çiktigi hafta basinda görülmeye baslanan durusmalar, 13 Agustos Cuma gününe kadar devam edecek.

Simdiye kadar yapilan yargilamalarda 2 kisi, bir okulu yakmak ve ögretmenlerin cep telefonu ve paralarini gasp etmekten 20'ser yil hapis cezasi aldi.

Komsu ülke Mali'de faaliyet gösteren El Kaide ve DEAS baglantili terörist gruplar, 2015'ten bu yana Burkina Faso'nun kuzey ve dogusunda sik sik saldiri düzenliyor.

Burkina Faso, Sahel'deki diger komsusu Nijer'le ortak askeri operasyonlar düzenlese de Mali'de konuslu terörist gruplarin gücünü zayiflatamiyor.

Birlesmis Milletler verilerine göre, yilbasindan bu yana 17 bin 500 kisi güvenlik sebebiyle ülkeyi terk etmek zorunda kalmisti.

Kaynak: AA