Adana'da Safak Vakti PKK/KCK Operasyonu

Adana’da terör örgütü ‘PKK/KCK’ya yönelik sorusturmada; daha önce örgütün kirsal alaninda faaliyet gösteren bir kisinin de aralarinda bulundugu 29 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Adana'da Safak Vakti PKK/KCK Operasyonu
Önceden belirlenen 29 adrese özel harekat timlerinin de destegiyle baskin düzenlendi.

Alinan güvenlik önleminin ardindan süphelilerin evlerine koçbasiyla kapilar kirilarak girildi.

Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler, terör örgütü ‘PKK/KCK’nin ilk kanli eylem ve saldirilarini gerçeklestirdigi tarih olan; ’15 Agustos’un yildönümü kapsaminda kentte korsan gösteri ve eylem yapilacagi istihbarati üzerine harekete geçti. Yürütülen sorusturma kapsaminda 10 örgüt yandasinin, Adana’da korsan gösteri ve eylem hazirliginda oldugu tespit edildi.

Ayni sorusturmada yine örgütün talimatiyla sosyal medya üzerinden propaganda yapan 9 kisi de tek tek tespit edildi. Bu kisilerle birlikte 9 sahsin da geçmis tarihlerde terör örgütü ‘PKK/KCK’ ve onun Suriye uzantisi olan ‘PYD/YPG’nin talimatiyla propaganda yaptigi belirlenen 9 sahisin da yakalanmasi için safak vakti operasyon için dügmeye basildi. Daha önce belirlenen adreslere özel harekatin da destegiyle ardi ardina baskinlar düzenlendi.

Kilitli kapilar koçbasi ile kirilarak açildi; girilen evler didik didik arandi. Baskin düzenlenen adreslerden biri de geçmis tarihlerde terör örgütü ‘PKK/KCK’nin kirsaldaki kampina katilip, burada örgüt adina faaliyet gösteren süphelinin evi oldu. Adana Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hakkinda gözalti karari verilen toplam 29 süpheliyle ilgili islemler sürerken, gözaltina alinan zanlilar adli tip birimindeki saglik kontrollerinin ardindan sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA