Valilikten Çorum'daki Mevsimlik Isçilere Saldiri Iddialarina Iliskin Açiklama

Çorum'da mevsimlik isçilerle köylüler arasinda çikan kavganin münferit bir adli olay oldugu ve Cumhuriyet Bassavciliginca sorusturma baslatildigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, bazi basin kuruluslari ile sosyal medya hesaplarinda, Çorum'da mevsimlik isçilere baski ve saldiri yapildigi yönündeki iddialarin gerçegi yansitmadigi, mevsimlik isçilerin huzur ve güven içinde çalismasi için her türlü tedbirin alindigi vurgulandi.

Yaklasik 2,5 ay önce Sanliurfa'dan Çorum'a gelen ve merkeze bagli Abdalata köyü yakinlarina yerlesen mevsimlik isçilerle köy sakinleri arasinda çevrenin kirletilmesi iddiasiyla gerginlik yasandiginin aktarildigi açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"3 Agustos'ta köy muhtari ve köy halkindan birkaç kisi ile mevsimlik isçiler arasinda tartisma çikmis ve tartisma daha sonra karsilikli kavgaya dönüsmüstür. Kavga hadisesi o anda ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma devriyesi tarafindan müdahale edilerek sonlandirilmistir. Karsilikli kavga olayinda isçilerden 5 ve köy halkindan 4 olmak üzere toplam 9 vatandasimiz hafif sekilde yaralanmistir. Kavga olayini duyan bir grup köylü vatandasin da olay yerine toplanmasi üzerine bölgeye sevk edilen jandarma kuvveti tarafindan gerekli emniyet tedbirleri alinmis ve vatandaslar sakinlestirilerek köylerine geri gönderilmistir."

Olayin devam etmesini önlemek amaciyla, mevsimlik isçilerin de talepleri dogrultusunda baska bir bölgeye nakledildiklerinin aktarildigi açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Olay ile ilgili Cumhuriyet Bassavciliginca da adli sorusturma baslatilmistir. Son zamanlarda, basin ve sosyal medyada 'Çorum ilinde mevsimlik isçilere baski ve saldiri yapiliyor' seklinde çikan haberler gerçegi yansitmamakta olup, bahse konu olay iki grup arasinda meydana gelen münferit bir adli olay kapsamindadir. Çorum ilinde misafir olarak bulunan mevsimlik isçilerin huzur ve güven içinde çalismasi için her türlü tedbir alinmakta, ihtiyaçlari karsilanmaktadir. Kamuoyuna saygi ile duyurulur."

Kaynak: AA