Biga'dan Antalya'daki Yangin Bölgesine Yardim Malzemesi Gönderildi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde belediye tarafindan hazirlanan yardim malzemeleri, Antalya'daki yangin bölgesine gönderildi.

Manavgat bölgesinde meydana gelen yanginlardan etkilenen vatandaslarin ihtiyaçlarinin giderilmesi için Biga Belediyesi tarafindan baslatilan yardim kampanyasi kapsaminda toplanan yardim malzemelerini tasiyan tir yola çikti.

Biga Belediyesi tarafindan baslatilan, gida kolisi ve çesitli ihtiyaç malzemeleri bulunan yardim kampanyasina vatandaslar da destek oldu.

Belediye Baskani Bülent Erdogan, bu tür afet durumlarinda ihtiyaç sahiplerine destek için kol kola olduklarini söyledi.

Ilçe merkezinden, köy muhtarlarindan, kooperatiflerden ve vatandaslardan gelen yardimlarin, saman ve yem gibi ihtiyaç malzemelerinin bölgeye gönderildigini belirten Erdogan, "Yangin bölgelerindeki koordinasyon merkezleriyle irtibat halindeyiz. Yaptigimiz görüsmelerde Manavgat ilçemizdeki vatandaslarimizin kuru gida ve temizlik malzemesi anlaminda ihtiyaçlarinin oldugunu ilettiler. Biz de kampanyamizi bu dogrultuda baslattik." dedi.

Eray Kaya’nin yaptirdigi duanin ardindan yardim tiri Antalya'ya ugurlandi.

Ayrica, Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügünün destekleriyle Biga Ziraat Odasinin organize ettigi yardimlar da düzenlenen törenin ardindan bölgeye gönderildi.

Biga Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Güray Ergün, konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, sunlari kaydetti:

"Biga çiftçisinin umdugumuzun da ötesinde teveccüh gösterdigi kampanya ile Aydincik çiftçisinin yaralarini bir nebze olsa da sarmayi, onlara moral vermeyi ve her daim odalarimizla dayanisma halinde oldugumuzu göstermeyi amaçladik. Üyelerimizin yogun destegi ile amacimiza ulastik. Yardimlarimizin ilk kismi yola çikti, en kisa zamanda diger tirimizi da yolcu etmeyi planliyoruz. Kampanyaya katilan tüm üyelerimize tesekkür ederiz."

Kaynak: AA