Osmaniye'de Sadece Kadinlara Hizmet Verecek Bagimliliga Karsi Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hamit Coskun:'Tedavi gören bireyler meslek de ögrenecek. Bu merkezde bagimliliktan kurtulmus gençlerin, birer meslek sahibi olmalarini saglayacagiz. Sosyal hayata çiktiklarinda artik birer meslekleri olan ve bagimliliktan kurtulmus, kendi ayaklari üzerinde durabilecek, öz güvenli bireyler olmalari hedefliyoruz'

MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'de sadece kadinlarin faydalanacagi Bagimlilikla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluyor.

Osmaniye Bagimlilikla Mücadele Komisyonu'nca projesi hazirlanan, Hasanbeyli ilçe sinirlari içerisinde yapilacak merkez, bagimli kadin bireyleri hem tedavi ve rehabilite edecek hem de meslek ögreterek, topluma yeniden kazandiracak.

Proje hakkinda AA muhabirine bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hamit Coskun, Vali Erdinç Yilmaz baskanliginda çok sayida kamu kurumu ve sivil toplum örgütünün bir araya gelerek, kadin bagimlilarin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini geçirmelerini saglamak amaciyla böyle bir merkezin projesinin hazirlandigini söyledi.

Bagimli kadinlarin topluma tekrar kazandirilmasinin önemine isaret eden Coskun, "Eskiden bagimli denildiginde akla erkekler gelirdi. Ancak yapilan son istatistiksel çalismalarda bagimlilik oranlarinda kadin ile erkek arasindaki farkin kapandigini görüyoruz. Bu süreçten dolayi ilimizde kadinlarimiza yönelik, Hasanbeyli ilçemizde agaçlar içinde tedavi, rehabilitasyon ve meslek edindirme merkezi açarak, kadinlarimizi bagimliliktan kurtarmak istiyoruz." diye konustu.

- Sadece tedavi degil meslek de edindirilecek

Kurulacak merkezde birkaç asama olacagini ve ilk olarak AMATEM'lerde tedavi görmüs kadinlarin tedavi sonrasi süreçlerini burada tamamlamalarini hedeflediklerini kaydeden Coskun, sunlari söyledi:

"Bu bireylerimizin tedavi süreçlerini bu merkezde devam ettirip, rehabilitasyon ve psikososyal destek süreçlerini tamamlayarak, sosyal hayata daha kolay adapte olmalari adina meslek edindirme süreçlerini de tamamlayarak süreci tamamlayacagiz. Meslek edindirme süreçlerini hem Türkiye Is Kurumu'nun hem de Halk Egitim Merkezlerimizin destegiyle yapacagiz. Tedavi gören bireyler meslek de ögrenecek. Bu merkezde bagimliliktan kurtulmus gençlerin, birer meslek sahibi olmalarini saglayacagiz. Sosyal hayata çiktiklarinda artik birer meslekleri olan ve bagimliliktan kurtulmus, kendi ayaklari üzerinde durabilecek, öz güvenli bireyler olmalari hedefliyoruz. Çagimizin vebasi gibi algilanan bagimliliga yakalanmis, sosyal hayati tehdit eden, suç islemeye her an hazir insanlari normal hayata dahil edip kendi ayaklarinin üzerinde durabilen insanlar haline getirmeye çalisacagiz."

Projenin 23 dekarlik bir alana yapilacagini ve seçilen alanin sosyal hayattan uzak, doganin içinde bir yer oldugunu aktaran Coskun, kurulacak merkezde ayrica çok amaçli salonlar, kütüphane, spor ve konferans salonunun bulunacagini da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA