New York Borsasi Karisik Seyirle Kapandi

ABD Senatosu'nun 1 trilyon dolarlik altyapi paketini onaylamasinin ardindan Dow Jones ve S&P 500 endeksleri kapanista rekor seviyelere yükseldi.

New York borsasi, haftanin ilk islem gününü karisik seyirle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi 160 puanin üzerinde deger kazandi ve yüzde 0,46 artarak 35.264,67'ye çikti.

S&P 500 endeksi yüzde 0,10 kazançla 4.436,75 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,49 kayipla 14.788,1'e düstü.

ABD Senatosu'nun 1 trilyon dolarlik altyapi paketini onaylamasinin ardindan Dow Jones ve S&P 500 endeksleri kapanista rekor seviyelere yükseldi.

Senato Genel Kurulundaki oylamada 69 senatör altyapi tasarisinin lehinde, 30 senatör aleyhinde oy kullandi. Yeni altyapi yatirimlarina 550 milyar dolarlik kaynagin ayrildigi paketin bir sonraki duragi Temsilciler Meclisi olacak.

Öte yandan, ABD'de bugün açiklanan verilere göre, tarim disi is gücü verimliligi bu yilin ikinci çeyreginde bir önceki çeyrege göre yüzde 2,3 artarak beklentilerin altinda artis gösterdi.

ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) takip ettigi enflasyon göstergelerinden biri olan birim emek maliyeti de nisan-haziran döneminde bir önceki çeyrege göre yüzde 1'lik artis kaydetti. Birim emek maliyetinin bu dönemde yüzde 1,1 artmasi bekleniyordu.

ABD'de küçük isletmelerin piyasaya bakisini yansitan Küçük Isletmeler Iyimserlik Endeksi ise temmuzda aylik 2,8 puan azalarak 99,7'ye geriledi.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda delta varyantina iliskin endiseler devam ederken yarin açiklanacak temmuz ayina ait enflasyon verisinin yatirimcilarin odaginda oldugunu belirtti.
Kaynak: AA