Iran Cumhurbaskani Reisi Ile Cumhurbaskani Erdogan Telefonda Görüstü

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Reisi görüsmede, “Filistin halkinin, siyonist Israil rejiminin zulmünden kurtulmasi Iran ve Türkiye’nin ortak görevidir” dedi.

Iran Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telefon görüsmesi gerçeklestirdigi belirtildi. Görüsmede, Türkiye ile Iran arasindaki iliskilerin komsuluk iliskisinin ötesinde oldugunu belirten Reisi, “Iran ve Türkiye arasindaki yakin isbirligi bölgede huzur, istikrar ve güvenlik için hayati öneme sahip” ifadelerini kullandi.

Reisi, iki ülke arasinda yedinci Yüksek Isbirligi Konseyi toplantisinin en kisa sürede Tahran’da yapilmasi gerektigini belirttigi görüsmede, “Iran ve Türkiye arasindaki isbirliginin iki ülke için kalkinma ve istikrari, bölge için huzur ve güvenligi ve Islam ümmeti için hayir ve bereketi saglayacagina inaniyorum” dedi.

Reisi görüsmede ayrica, “Filistin halkinin siyonist Israil rejiminin zulmünden kurtarilmasi her iki ülkenin her zaman ortak görevi olmustur. Bu hiçbir zaman degismemistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA