Ayvalik'ta '7. Müzik Festivali' TUGFO'nun Konseriyle Basladi

Balikesir'in Ayvalik ilçesinde, Uluslararasi Ayvalik Müzik Akademisi (AIMA) tarafindan bu yil yedincisi düzenlenen "Müzik Festivali" Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasi'nin (TUGFO) konseriyle basladi.

Ayvalik Açik Hava Tiyatrosu'nda gerçeklesen konser etkinlikleri 19 Agustos'a kadar devam edecek.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasi'nin verdigi konserde Rossini'nin Ipek Merdiven Uvertürü (La Scala di Seta), Ravel'in "Le Tombeau de Couperin- Pvane pour une Infante Défunte" ve Mendelssohn'in "Italyan Senfonisi" eserleri yer aldi.

Konsere, AIMA Baskani Prof. Dr. Filiz Ali'nin yani sira Sabanci Holding Yönetim Kurulu Baskani Güler Sabanci ve çok sayida sanatsever yogun ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Filiz Ali, gazetecilere yaptigi açiklamada, festivallerin ücretsiz olacagini söyledi.

Ali, sanatseverleri festivale beklediklerini ifade ederek, tüm konserlerin açik havada düzenlenecegini belirtti.

Güler Sabanci ise etkinlikte emegi geçenlere tesekkür etti.

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vatandaslarin müzikten uzak kaldigini aktaran Sabanci, sunlari kaydetti:

"Bu pandemi çok yordu herkesi ama çok sükür saglikla bugün hep beraberiz. Gençlerin müzikle bulusmasi yönünde Filiz hanimin emekleri yadsinamaz. Hep böyle insanlara ihtiyacimiz var. Bizler sadece destek olmaya çalisiyoruz. Biz bu destekleri kisa vadeler için yapmiyoruz. Bizim için bu tür destekler 5, 10 ve 15 yil demek. Çünkü toplumsal degisim, toplumsal gelisme, kültür ve sanata katki öyle bir defalik desteklenecek isler degildir."

Kaynak: AA