Van'da Sel Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan 35 Kisi Belediye Ekiplerince Kurtarildi

Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis: 'Ihbarin geldigi ilk andan itibaren belediye ekiplerimizi görevlendirerek çalismalarimiza basladik. Kesintisiz süren 24 saatlik çalismanin ardindan yolu açarak vatandaslarimiza ulastik'

Van'in Gürpinar ilçesinde sel nedeniyle yaylada mahsur kalan 35 kisi belediye ekiplerinin çalismasiyla kurtarildi.

Ilçeye 70 kilometre uzakliktaki Arindi ile Yurtbasi mahallelerine bagli Velitan Yaylasi'na giden yol, selin tasidigi hafriyat nedeniyle kapandi.

Sel nedeniyle çadirlari hasar gören ve mahallelerine dönemeyen aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu 35 kisi mahsur kaldi.

Ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen Gürpinar Belediyesine bagli ekipler, 24 saat süren çalisma sonucu yaylaya giden yolu açarak mahsur kalanlarin evlerine dönmelerini sagladi.

Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, ilçe genelinde sel nedeniyle olusan tahribatin giderilmesi için ekiplerin araliksiz çalistigini söyledi.

Selden etkilenen 18 mahallede çalismalarin devam ettigini belirten Tanis, söyle konustu:

"Gelen ihbarlari degerlendirerek vatandaslarimizi yalniz birakmiyoruz. Sel dolayisiyla Arindi ve Yurtbasi mahallelerimizin ortak kullandigi Velitan Yaylasi'nin yolunun kapanmasi nedeniyle 35 vatandasimizin mahsur kaldigini ögrendik. Ihbarin geldigi ilk andan itibaren belediye ekiplerimizi görevlendirerek çalismalarimiza basladik. Kesintisiz süren 24 saatlik çalismanin ardindan yolu açarak vatandaslarimiza ulastik. Çok sükür herhangi bir can kaybi olmadan vatandaslarimizin evlerine dönmelerini sagladik."

Vatandaslar da ilk andan itibaren yolun açilmasi için çaba gösteren belediye ekiplerine tesekkür etti.
Kaynak: AA