Teknosa Ilk 6 Ayda Yüzde 49 Büyüdü

Teknosa Yönetim Kurulu Baskani Hakan Timur: 'Çevik organizasyonumuz, güçlü omnichannel modelimiz ve veri analitigi kabiliyetlerimiz ile ikinci çeyrekte de performansimizi geçen döneme göre istikrarli bir biçimde artirdik. Ilk 6 ayda yüzde 49’luk büyümeye ulastik'

2020 yilini son 20 yilin en basarili performansiyla kapatan Teknosa, bu yilin ilk 6 ayinda da yüzde 49’luk büyüme ile 3 milyar TL ciroya ulasti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Teknosa, Yeni Neslin Teknosa’si vizyonuyla dijitallesme ve tüm kanallarda mükemmel müsteri deneyimi konusundaki atilimlarinin meyvesini almaya devam ediyor.

2020 yilini son 20 yilin en basarili performansiyla kapatan Teknosa, 2021 yilinin ilk 6 ayinda da basari grafigini yükseltti. Teknosa, ilk 6 ayda geçen yila göre yüzde 49’luk büyüme ile 3 milyar TL ciroya ulasti. Kârlilikta iyilesme performansini sürdüren sirket, esas faaliyet kârini yüzde 193’luk bir artisla 112 milyon TL’ye ulastirdi. Sirket, çoklu kanal deneyiminin önemli bir unsuru olarak kesintisiz yatirim yaptigi e-ticarette de cirosunu 500 milyon TL’ye çikardi.

Teknosa, salgin nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda magaza kapaliliklarinin ilk çeyrege göre daha yogun oldugu ikinci çeyrekte, 1,5 milyar TL ciro elde etti. E-ticarette yilin ilk çeyregine göre satislarini yüzde 46 artirarak 295 milyon TL ciroya ulasti ve online satislarin perakende cirosu içindeki payi yüzde 21 oldu.

- "Yeni Neslin Teknosa’si vizyonu ile saglikli büyümemizi sürdürüyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Teknosa Yönetim Kurulu Baskani Hakan Timur, "Yeni Neslin Teknosa’si vizyonu ile müsteri odakli dönüsüm ve dijitallesmede attigimiz adimlar ile saglikli büyümemizi sürdürüyoruz. Pandeminin çesitli zorluklarina ragmen müsterilerimizi artan teknoloji ihtiyaçlariyla en saglikli ve güvenli kosullarda bulusturmaya devam ediyoruz. Çevik organizasyonumuz, güçlü omnichannel modelimiz ve veri analitigi kabiliyetlerimiz ile ikinci çeyrekte de performansimizi geçen döneme göre istikrarli bir biçimde artirdik. Ilk 6 ayda yüzde 49’luk büyümeye ulastik." ifadelerini kullandi.

- Kazanimlarimizi ülkemiz için faydaya dönüstürmeye kararliyiz

Teknosa’nin uçtan uça en iyi müsteri deneyimi, dijitallesme ve veri analitigi, sürdürülebilirlik ve çalisanlarla birlikte isin gelecegine uyum konularina odaklandigini vurgulayan Timur, "Stratejik yol haritamizdaki alanlarda sürdürülebilir yatirimlari tek tek hayata geçiriyoruz. Pandeminin yarattigi zorlu kosullara ragmen kazanilan basarilarin mimari olan Teknosa ekipleri, sirketimizin parlak geleceginde önemli bir yeri olan ‘pazaryeri’ için yogun sekilde çalisiyor.

Teknolojiyi odagina alan ve essiz bir modelle tasarlanan pazaryerinin, müsterilerimiz ve tüm paydaslarimiz için önemli bir deger yaratacagina inaniyorum. Mükemmel müsteri deneyimi anlayisiyla geçtigimiz aylarda hayata geçirdigimiz yeni sadakat programimiz TeknoClub, bizi müsterilerimize yakinlastirmaya ve ayricalikli hizmetler sunmamiza katki saglamaya devam edecek. Daha güçlü bir gelecek için yatirimlarimizi artirarak sürdürüyoruz. Kazanimlarimizi tüm paydaslarimiz ve ülkemiz için faydaya dönüstürmeye kararliyiz." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: AA