(Özel) Erzincan'da 400 Kinali Keklik Dogaya Salindi

Erzincan’da 400 adet kinali keklik dogaya salindi.

(Özel) Erzincan'da 400 Kinali Keklik Dogaya Salindi
Erzincan’da yaban hayatinin korunmasi ve canlandirilmasi maksadiyla uygun sartlara sahip araziye 400 kinali keklik salindi. 2021 Yili Kanatli Av Hayvani Tahsis Programi kapsaminda, Gümüshane- Kelkit Üretim Istasyonundan tahsis edilen 400 adet kinali keklik, Erzincan’da Kayacik, Agildere, Baglica, Altitas, Dostal, Karakaya, Kureysli Sarikaya, Isikpinar, Kayabasi, Boyalik, Çigdemli, Atma, Ilisu, Konarli, Yaylim ve Esenevler köylerinde Can Erzincan Avcilar Kulübü Baskani Yücel Bingöl, muhtarlar ve vatandaslarla beraber dogaya salindi.

Dogaya salinan kinali kekliklerin ortamlarina adaptasyonu takip edilerek koruma altinda tutulacak. Denetim ve kontrol faaliyetleri de jandarma ve Doga Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafindan yapilacak.

Öte yandan, kinali kekliklerin yasa disi bir sekilde avlanmasinin önüne geçilmesi için bölgedeki tüm avcilara ve vatandaslara da gerekli egitimler verilerek ikazlarda bulunuldu.

Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzincan Sube Müdürü Kadir Kahraman, “DKMP Genel Müdürlügünün ‘Dogaya Keklik Salimi’ programi kapsaminda Erzincan genelinde 16 köy sinirinda 400 adet kinali keklik dogaya birakildi. Biyoçesitlilik saglanmasi açisindan önemli bir etkinlik. Yaban hayatini ve dogayi koruyalim. Önümüzde ki günlerde av sezonu basliyor, avci arkadaslarimizin da keklikleri koruyup, kollayacaklarina inaniyorum.” dedi.

Kaynak: İHA