MÜSIAD Izmir Subesi, Prof. Dr. Cevat Aksit'i Agirladi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir Subesi, Prof. Dr. Cevat Aksit'i, üyeleriyle video konferans ortaminda bulusturdu.

Subeden yapilan açiklamaya göre, Prof. Dr. Aksit video konferans yöntemiyle gerçeklestirilen "Islam'da Ticaret Prensipleri ve Haksiz Rekabet" konulu toplantiya katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Aksit, "Islam'da çalisip kazanmak bize bildirilen mesru geçim yoludur. Allah mali kazanmak için de ticaret yolunu mesru kilmistir. Peygamber Efendimiz 'rizkin onda dokuzu ticarette' diye buyurarak ticareti tesvik etmistir. Kur’an-i Kerim’de Allah, alisverisi yani ticareti helal kilip mesru eyledi, faizi haram kilip yasakladi." ifadelerini kullandi.

MÜSIAD Izmir Subesi Yönetim Kurulu Baskani Bilal Saygili ise salgin sartlarina ragmen üyelerinin kisisel gelisimini arttiran faaliyetlere devam ettiklerini aktardi.

Saygili, sunlari kaydetti:

"Görünen o ki küresel nizam, enstrümanini degistirmekte, dijital bir düzen insa etmekte ve sosyal hayatimizdan tutun da dini hayatimiza kadar her türlü dünyada kapitalist sistem kendini güncelleyip inançlarimizi test etmekte ve yeniden tanimlamaya çalismaktadir. Inanarak, gayret ve mücadele ederek ülkemiz ve tüm insanlik için hayirli çalismalar gerçeklestirebilecegimize inaniyorum. Bizler yüksek ahlakimizi, ileri teknolojimizi ve yükselen Türkiye mottomuzu kaybetmeden yolumuza devam etmeliyiz."

Kaynak: AA