Mersin Büyüksehir Belediyesi, Bir Üstgeçit Daha Yapiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, Hüseyin Okan Merzeci Bulvari ile 18. Caddenin kesistigi kavsaga üstgeçit yapiyor. Altyapi çalismalari tamamlanan üstgeçidin, kisa sürede bitirilerek vatandaslarin hizmetine sunulacagi bildirildi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi, Bir Üstgeçit Daha Yapiyor
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, yogun trafik akisi nedeniyle yaya geçislerinin tehlikeli oldugu Hüseyin Okan Merzeci Bulvari ile 18. Caddenin kesistigi kavsaga modern teknolojiyle üstgeçit yapimina baslandi. 48 metre uzunlugunda ve 5 metre yüksekliginde olacak üstgeçidin her iki tarafinda da yaslilar ve özel gereksinimli bireylerin geçislerini kolaylastirmak amaciyla asansör ve yürüyen merdiven yer aliyor. Altyapi çalismalari tamamlanan ve son teknolojiler kullanilarak yapilan üstgeçit, modern mimarisiyle kisa süre içinde İçellilerin kullanimina sunulacak.

“Engelli ve yasli kullanimina uygun, modern bir üst geçit yapiyoruz”

Fen Isleri Dairesinde elektrik elektronik mühendisi olarak görev yapan Serkan Oral, üstgeçit çalismasi hakkinda bilgi vererek, “Yaya trafigi açisindan tehlike arz eden Hüseyin Okan Merzeci Bulvari ile 18. Cadde kesisimine, Baskanimiz Vahap Seçer’in öncülügünde modern mimariye sahip, son teknolojiyi kullandigimiz asansörlü, yürüyen merdivenli üstgeçit yapim isine basladik ve yapimi devam ediyor. 48 metre uzunlugunda 5 metre yüksekliginde her iki tarafta da yürüyen merdiveni ve asansörü olan engelli ve yasli kullanimina uygun, modern bir üst geçit yapiyoruz. Alt yapi çalismalarini tamamladik. Çelik konstrüksiyon tasiyici sistemle yürüyen merdiven montajini tamamladik. Kalan üstyapi ve çevre düzenlemelerini de tamamlayip kisa sürede hizmete açmayi planliyoruz. Yenisehirimize, İçelimize simdiden hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA