Izmir'de Metro Istasyonlarinda Ücretsiz Internet Dönemi Basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, toplu ulasimi tesvik etmek için vapur, otobüs ve tramvaylarin ardindan metro istasyonlarinda da ücretsiz ve kotasiz internet hizmetini baslatti. Baskan Tunç Soyer, “29 Haziran’da Izmirli yurttaslarimiza tramvaylarimizda internet erisimi olacagini müjdelemistik. Bugünden itibaren internet 17 metro istasyonumuzda ücretsiz olarak kullanilabiliyor” dedi.

Izmir'de Metro Istasyonlarinda Ücretsiz Internet Dönemi Basladi
Wizmirnet ücretsiz internet hizmeti yayginlasiyor. Kentin ortak kullanim alanlarinda sundugu internet hizmetini toplu ulasim alaninda da hayata geçiren büyüksehir, vapur, otobüs ve tramvaylarin ardindan metro istasyonlarinda da ücretsiz internet uygulamasini baslatti. Buna göre Evka-3-Fahretttin Altay hattindaki tüm metro istasyonlarinda internet ücretsiz olarak kullanilabiliyor.

Baskan Tunç Soyer, “29 Haziran’da Izmirli yurttaslarimiza tramvaylarimizda internet erisimi olacagini müjdelemistik. Bugünden itibaren internet 17 metro istasyonumuzda ücretsiz olarak kullanilabiliyor. Daha yasanabilir bir kent olusturmak ve toplu ulasimi tesvik etmek için internet hizmetini Izmir genelinde ve tüm ulasim agimizda yayginlastirmaya devam edecegiz” dedi.



Nasil baglanti kurulacak?

Kablosuz uygulamadan faydalanmak için internet baglantisinin yapilacagi cihazdan WizmirNET kablosuz ag adi seçilerek giris sayfasindan “Kayit Ol” butona tiklanmasi gerekiyor. Istenilen bilgiler girilerek telefona gelen sifreyle internet kullanimina baslanabiliyor. Istenildiginde WizmirNET baglanti durum sayfasinda bulunan üst menüde "Sifre Degistir" butonuyla yeni sifre olusturulabiliyor.

Pek çok noktada erisim var

Ücretsiz internet, daha önce vapur ve üniversitelerin bulundugu güzergahta hizmet veren otobüslerde uygulanmaya baslanmisti. 73 adet park meydan, 20 vapur 7 iskele, 60 üniversite güzergahi ve 71 Egitim Bilisim Agi (EBA) noktasinda ve 41 adet tramvayda Wizmirnet ücretsiz, kotasiz ve engelsiz hizmeti veriliyor.
Kaynak: İHA