En Düsük 7.4 Ph Degere Sahip Sular Tercih Edilmeli

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Ece Yigit: 'Suyun ph degeri 7'nin altinda oldugunda asidik, 7 oldugunda nötr, 7’nin üzerinde oldugunda bazik (alkali) diye tanimlanir. Alkali su hücre atiklari olan serbest radikallerin yani toksinlerin nötralize edilmesini ve vücuttan daha kolay atilmasini saglar'

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Ece Yigit, "Hayatin temel yapitasi olarak bildigimiz suya bilgi kirliligi karisti. Içilen suyun temizligi ve güvenirliligini sorgulamaya önce PH derecesinden baslanmali, zayiflatici özellik içinse kalite ve miktara bakilmali." ifadelerini kullandi.

Hastaneden yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Yigit, saglikli ve kaliteli su tüketmek adina en düsük 7.4 ph degeri olan sularin tercih edilmesi gerektigini belirtti.

Yigit, "Suyun ph degeri 7'nin altinda oldugunda asidik, 7 oldugunda nötr, 7’nin üzerinde oldugunda bazik (alkali) diye tanimlanir. Alkali su hücre atiklari olan serbest radikallerin yani toksinlerin nötralize edilmesini ve vücuttan daha kolay atilmasini saglar. Alkali suyun tek basina kilo verdirici bir etkisi bulunmamasina karsi ödem atmaya daha çok yardimci oluyor." degerlendirmesinde bulundu.

Tek basina alkali su tüketimi ile kilo vermenin mümkün olmadigina dikkati çeken Yigit, "Alkali suyun zayiflatip zayiflatmadigi en çok merak edilen konulardan biri. Sirf kilo vermek adina tek basina alkali su tüketmek dogru degildir. Alkali su sadece zayiflamaniza yardimci olur. Düzenli olarak egzersiz ile beraber dengeli beslenmezseniz saglikli kilo veremezsiniz." ifadelerini kullandi.

Suyu kaynatip sogutularak içilmemesi gerektigini vurgulayan Yigit, bu yöntemin sudaki kalsiyum ve magnezyum olmak üzere çesitli minerallerin çökmesine neden olarak mineral kaybina yol açtigini belirtti.

Yemeklerden yine 10-15 dakika sonra tüketilen su sindirimi kolaylastirarak kabizligi önledigini belirten Yigit, "Baslica bu etkileri ile kilo vermede faydalidir. Paketlenerek tüketime sunulmus sular gerekli kontrollerden geçtikleri için güvenilirdirler ve kaynatilmalarina gerek yoktur." degerlendirmesinde bulundu.

Yigit, sunlari kaydetti:

"Su metabolizmayi hizlandirir. Yemeklerden 10-15 dakika önce tüketilen su tokluk hissi verir ve daha çabuk doymamizi saglar. Yemeklerden yine 10-15 dakika sonra tüketilen su sindirimi kolaylastirir, kabizligi önler. Baslica bu etkileri ile kilo vermede faydalidir. Yalnizca tükettigimiz su miktari degil, kaliteli su tercihi de sagligimiz için önemli. Günde yaklasik 2 ila 2.5 litre kadar su tüketmeliyiz. Yaz aylarinda sicaklik nedeni ile su kaybimiz daha çok oldugundan bu miktari 3 ila 3.5 litreye kadar çikarabiliriz."
Kaynak: AA