Atik Malzemelerle Ailesine Yasam Alani Kurdu

Eskisehir’de yasayan Yasar Yavuz, elinde bulunan atik malzemeleri evinin bahçesine agaç ev, kamelya, çesme gibi çesitli yapilar insa ederek degerlendirdi.

Atik Malzemelerle Ailesine Yasam Alani Kurdu
Uzun yillardir nakliyat isiyle ugrasan 64 yasindaki Yasar Yavuz, elinde bulunan atik kereste ve kanalizasyon parçalarini degerlendirmek istedi. Pandemi nedeniyle bos vaktinin çok olmasini firsat bilen Yavuz, bu parçalarla evinin bahçesine çesitli yapilar insa etti. Tek basina günlerce ugrasarak elleriyle insa ettigi agaç ev, kamelya, çesme ve ocak, ailesi ve tanidiklari tarafindan begenilince mutlu oldugunu belirten Yavuz, atik malzemelerin bu sekilde degerlendirilmesinin insana ayri bir zevk verdigini kaydetti.



“Atik malzemelerle birçok yapi insa ettim”

Elinde bulunan insaat kereste atiklarindan hem ailesi hem de misafirleri için bazi yapilar insa ettigini ifade eden Yasar Yavuz, bu süre içerisinde hem eglendigini hem de bir seyler ürettigi için mutlu oldugunu dile getirdi. Insa ettigi yapilar hakkinda konusan Yavuz, “Elimde bulunan atik kerestelerle bir kamelya yaptim. Elimde kalan kanalizasyon malzemelerinden bir mangal yeri ve çesme yaptim. Sonrasinda lavabo ve çevresini yaptim. Elime geçen bir makaradan bu kamelyanin masasini ve seki yani oturup eglenilen, hamur açmak için kullanilabilen bir yer yaptim. Elimde kalan malzemelerle torunlarim için de bir agaç ev aklima geldi. Buna müsait bir agaç da vardi. Bunu yapmaya basladim. Temelini atarak 1 ayi bulan bir sürede tek basima her seyini tasiyarak, kapisini penceresini bütün aksesuarlarini geri dönüstürerek insa ettim. Herkesin hosuna gitti. Herkes begendigi sürece de ben mutlu oluyorum” ifadelerini kullandi.

“Üretmek insana ayri bir zevk veriyor”

Atik malzemelerle bir seyler üretmenin kendisini mutlu ettigini belirten Yasar Yavuz, “Ellerinize geçen bir malzeme ile sizi mutlu edecek bir seyler yapabiliyorsaniz, bunlari degerlendirmenizi rica ediyorum. Bunlar degerli malzemeler. Bir seyler ürettigimiz zaman da hem görüntü açisindan güzel hem de insanlara daha ayri bir zevk veriyor” diyerek çagrida bulundu.
Kaynak: İHA