ABD '11 Eylül' Dosyalarini Yeniden Gözden Geçirerek Gizli Tutulan Belgeleri Kurbanlarin Aileleriyle Paylasacak

Biden yönetimi, 11 Eylül terör saldirilari ile ilgili dosyalarin yeniden gözden geçirilecegini ve ABD hükümetinin gizli tuttugu belgelerin kurbanlarin aileleriyle paylasilacagini açikladi.

ABD Adalet Bakanligi, 11 Eylül kurbanlarinin ailelerine saldirilara iliskin daha fazla bilgi verilecegini duyurdu.

11 Eylül terör saldirilarinin kurbanlarinin aileleri geçen hafta ABD Baskani Joe Biden'a bir mektup göndererek saldirilara iliskin bazi belgelerin gizli tutulmaya devam edilmesi durumunda Biden'dan bu yil 20. yil anma törenlerine katilmamasini istemisti.

ABD hükümeti, Suudi Arabistan hükümetinin saldirilardaki rolüne iliskin belgeleri gizlemekle elestiriliyor.

Kurbanlarin ailelerinden yüzlerce kisi saldirilarda "Suudi Arabistan'in rolü oldugu" iddiasiyla bu ülkeye dava açmisti. Suudi Arabistan ise 11 Eylül saldirilarinda rolü oldugu iddialarini reddediyor.

Beyaz Saray'dan yapilan açiklamada ise Biden, "Yönetimim yasa geregi maksimum düzeyde seffaflik saglama konusunda kararli." ifadesini kullandi.

Joe Biden, Adalet Bakanliginin ABD hükümetinin daha önce gizli tuttugu belgeleri yeniden gözden geçirme ve kurbanlarin aileleriyle paylasmaya yönelik adimi memnuniyetle karsiladigini belirtti.

ABD'de 11 Eylül 2001'deki terör saldirilarinda, 4 yolcu uçagi kaçirilmis, uçaklardan ikisi Ikiz Kuleler'e çarpmisti. Kaçirilan bir diger uçak baskent Washington'da Pentagon'u hedef alirken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafindan Pensilvanya kirsalinda düsürülmüstü ve yaklasik 3 bin kisi saldirilar sonucu hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA