Vatandas Destegiyle Yangin Kontrol Altina Alindi

Mugla’nin Mentese ilçesindeki ormanlik bölgede çikan yangin, çevre mahallelerden gelen vatandaslarin ekiplere sagladigi büyük destekle kontrol altina alindi.

Vatandas Destegiyle Yangin Kontrol Altina Alindi


Edinilen bilgiye göre, Mugla’nin Mentese ilçesi kirsal Göktepe ile Sungur Mahalleleri arsinda Kizilbelen mevkiinde orman yangini basladi.

Köydeki vatandaslar yangini söndürmek için genci, yaslisiyla seferber oldu. Yangin ihbari üzerine bölgeye Mugla Orman Bölge Müdürlügü yangin söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yangina müdahale ederken, çevre mahallelerden gelen vatandaslar da alevlere müdahale etti. Tam bir dayanismanin saglandigi yangin bölgesinde ekipler alevleri kontrol altina aldi.

Mahalle sakinlerinden Abdullah Demir, yanginin evlerini tehdit ettigini, ama buraya gelen vatandaslarin destegi ile yanginin söndürüldügünü ifade ederek emegi geçen herkese tesekkür etti.

“Vatandaslarimizin destegi ile söndürdük”

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs ise “Yanginin duyulmasi ile birlikte ilçe merkezimize 60 kilometre uzakliktaki bölgeye geldik. Yangin kontrol altina alinmis durumda. Bu yanginin kontrol altina alinmasinda özellikle buradaki ve çevredeki vatandaslarin emekleri çabalarinin çok büyük oldugunu gördük. Mentese halki gerçekten çok duyarli, yangin çiktigi anda müdahale ediyorlar. Dün ilçemizde 7 tane yangin meydana geldi. Hepsi de vatandaslarimizin aninda müdahalesi ile söndürüldü. Bugünlerde geçecek. Dikkatli olmak zorundayiz, vatandaslarimizi duyarli olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA