Vali Sildak Ormanlarin Bekçilerini Ziyaret Etti

Son günlerde yasanan orman yanginlarinin Balikesir’de de yasanmamasi için Vali Hasan Sildak’in talimatiyla birçok tedbir aliniyor. Orman yanginiyla mücadelede ilgili tüm kurumlar Il genelinde teyakkuz durumunda görev yapiyor.

Vali Sildak Ormanlarin Bekçilerini Ziyaret Etti
Vali Hasan Sildak ormanlari korumak için görev basinda olan personeli ziyaret etti. Vali Sildak, milli servet olan ormanlari koruyan personeli ziyaretinde; Altinoluk Orman Isletme Sefligi, Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Edremit Grup Amirligi, Kadiköy Jandarma Asayis Noktasi ve Karadag Yangin Gözetleme Kulesi’nde incelemelerde bulundu.

Personele özverili çalismalari için tesekkür eden Sildak, tedbirler hakkinda bilgi aldi.

Ziyaret ve incelemelerinde Edremit Kaymakami Turgay Ünsal ile Ilçe Jandarma Komutani, Orman Isletme Müdürü ve Milli Parklar Sefinin eslik ettigi Vali Sildak “Balikesir olarak bu süreci en hassas sekilde yönetmek için alarm durumundayiz. Bütün birimlerimiz sahada. Hazirliklarimizi yaptik ve her gün güncelliyoruz. Çikan yanginlara en hizli sekilde müdahale ediyoruz. Mugla ve Antalya’da devam eden yanginlarin bir an önce kontrol altina alinmasi için dua ediyoruz, personelimize Allah’tan güç vermesini diliyoruz. Bütün vatandaslarimizi bu günlerde ormanlara karsi çok daha duyarli olmaya çagiriyorum. Çok basit ihmaller, sorumsuz davranislar bu yesil örtüyü karartabiliyor. Agaç ve ot olan, bitki olan her ortamda atesten uzak durulmasi bir mecburiyet. Ayrica ormanlara giris çikis yasagini da en kati sekilde uyguluyoruz. Ikinci bir karara kadar bu yasagi siki biçimde uygulayacagiz.” Dedi
Kaynak: İHA