Büyükçekmece 22'Nci Kültür Festivali'ne Buruk Veda

Büyükçekmece’de geleneksel olarak düzenlenen ve bu yil 22’ncisi gerçeklestirilen “Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde” kültür ve sanatta yilin sanatçisi ödüllerinin sahibi halkin oylari ile usta sanatçilar Binnur Kaya ve Erdal Özyagcilar oldu.

Büyükçekmece 22'Nci Kültür Festivali'ne Buruk Veda


Aldigi ödül için tesekkür eden Erdal Özyagcilar,

”22’ncisi düzenlenen Büyükçekmece Sanat ve Kültür Festivali’nde bir ödül aldim. Ve bu halk oylamasi ile yapilan bir ödül, çok memnun oldum. Bu festival 22 yildir yapiliyor ve Dünya Festivaller Birligi tarafindan 7 kez “Dünyanin En Iyi Festivali “ seçilmis. Bu güzel yerde, bu güzel organizasyonda bende varim, ben çok mutluyum. Beni evimden aldilar, çok efendi bir hanimefendi bana eslik etti. Sohbet ederek geldik buraya. Bu arada tabi ki en iyi kadin oyuncu ödülünün de Binnur Kaya’ya verilmesi beni çok mutlu etti. Çünkü o benim çok sevdigim sanatçi arkadasim. Türkiye’nin yetistirdigi nadir kadin sanatçilardan biridir. Insallah seneye pandemisiz, yanginsiz bir sekilde devam ederiz” diye konustu.



Ödüle layik görüldügü için çok mutlu oldugunu söyleyen ünlü oyuncu Binnur Kaya,

“Büyükçekmece Uluslar Arasi Kültür Ve Sanat Festivali için buradayim. Çok degerli bir ödülü layik görmüsler. 7 kez dünyanin en iyi festivali seçildi, o kadar degerli bir festival ki Büyükçekmece Belediyesi’nin ok büyük emekleri var. Çok sey söylemek istiyorum bu festivalle ilgili ama çokta iyi hissetmedigimiz zamanlar, memleketimiz yaniyor ve biz sadece uzaktan destek verebiliyoruz. Yangin olan her yere bol yagmur diliyorum” dedi.

Festivalin çok güzel gittigi sirada ülkenin cigerlerinin yandigini söyleyen Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün,” 22 yillik festival tarihimizde ki en zor festivali yaptik. Hem sanal hem de fiziki ortamda. Festivalimize halk yogun talep gösterirken, festivali gören herkes pandemi döneminde böyle etkinliklerin yoklugunu çektigi için sokaklara döküldü. Ama festival çok güzel giderken, ülkemizin cigerleri yanmaya basladi.

Festivalin eglendiren-coskulandiran bölümlerini iptal etmek zorunda kaldik. Iptal etmek zorundaydik çünkü hepimizin morali bozuldu” diyerek konustu.

Kaynak: İHA