Türk Hava Yollari Ve Hava-Is Sendikasi Maas Zammi Oraninda Anlasti

Türk Hava Yollari (THY), yetkili çalisan sendikasi Hava-Is ile 2021 yilinin ikinci alti aylik dilimi için maas zam oraninda mutabakat sagladi.

THY Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani M. Ilker Ayci ile Hava-Is Sendikasi Genel Baskani Ali Kemal Tatlibal arasinda imzalanan anlasmaya göre, THY çalisanlari yilin ikinci alti aylik dilimi için ilk alti ay enflasyon farkina ek olarak yüzde 10 oraninda maas zammi alacak.

Toplam yüzde 18,45 olarak yansiyacak zam orani Türkiye'de görevli çalisanlar ile operasyonlari baslayan hatlarda görev yapan yurt disi çalisanlarini kapsayacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ilker Ayci, Kovid-19 salgininin havacilik endüstrisi için "tsunami etkisi" yarattigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türk Hava Yollari tüm çalisanlarinin çabasi ve fedakarligiyla güçlü durmayi basardi. Çünkü biz is arkadasi olmanin ötesinde büyük bir aileyiz ve ailemizin her ferdi bu karanlik dönemde üzerine düseni yapmaya devam ediyor. Simdiyse günes bizim için yeniden doguyor. Yakin gelecekte çok daha güzel günleri hep birlikte görecegimize inaniyorum. Bu vesileyle tüm çalisma arkadaslarimiza ve basta Hava-Is Sendikasi Genel Baskani Sayin Ali Kemal Tatlibal olmak üzere yetkili sendika temsilcilerine tesekkür ederim."

THY ve çalisanlarini, salginin yikici ekonomik etkilerinden korumak amaciyla 2020 yilinin ekim ayi itibariyla önemli tedbirler alinmis ve bu kapsamda bayrak tasiyici havayolu ile yetkili çalisan sendikasi Hava-Is, yaklasik 25 bin THY çalisaninin ücretlerini yeniden düzenleyen bir protokol imzalamisti.

Protokolde istihdamin kesintisiz devaminin saglanmasi ve sirket gelir-gider dengesinin korunmasi amaçlanmisti.

Kaynak: AA