17 Ilden 50 Muhtar, 'Türkiye Muhtarlari El Ele Projesi' Kapsaminda Hakkari'de Bulustu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunca "Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye Için Görevdeyiz" sloganiyla baslatilan Türkiye Muhtarlari El Ele Projesi'nin dördüncü toplantisi kapsaminda 17 ilden 50 muhtar Hakkari'ye geldi.

Kentteki Ögretmenevi'nde düzenlenen programda, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasindan sonra projenin tanitim videosunun yer aldigi sinevizyon gösterimi yapildi.

Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, burada yaptigi konusmada, projeye iliskin toplantilardan birinin kentte yapilmasinin önemli oldugunu söyledi.

Bunun, Türkiye'de birlik, beraberligin pekismesi, muhtarlarin kaynasmasi ve bilgilenmesi açisindan iyi bir proje olduguna vurgu yapan Akbiyik, sunlari kaydetti:

"Sizleri burada agirlamaktan onur duyuyoruz. Hakkari Türkiye'nin çok önemli bir köse tasidir. Geçmiste terörden Türkiye'nin en çok aci çekmis ilimiz, en çok sehit verdigimiz yer Hakkari. Bizim 3 bin 270 civari sehidimiz var. 710 civari Hakkarili, geri kalan da asker, jandarma, polis ve ülkenin her yerinden gelen vatan evlatlari. Hakkarililerle tarihin her döneminde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaninda olmus, Osmanli'nin yaninda olmus ve tercihini hep vatandan, devletten yana kullanmis."

Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Daire Baskani Suna Üstüner de projenin basariya ulasma göstergelerinden birisi olan muhtarlarin bölgeler arasi diyaloglarinin artirilmasi hedefinin adim adim sahaya yansitilmasini görmekten mutluluk duydugunu dile getirdi.

Proje ile dogu ve bati bölgelerindeki tüm muhtarlarin bir araya gelmesi, tanistirilip kaynastirilmasinin amaçlandigini aktaran Üstüner, "Insanlik tarihi boyunca benzeri olmayan bir salginin içinden geçerken muhtarlarimizin, milletimizin tüm diger zümreleri gibi üstün bir bilinçle verdikleri mücadele takdire sayandir. Ancak önümüzdeki dönem bu mücadele azmi ve iradesine daha çok ihtiyacimiz oldugunu belirtmek istiyorum. Birlikte çalisinca yerelde güçlenecegimize olan inancim tam." diye konustu.

Muhtarlar Konfederasyonu Baskani Bekir Aktürk ise kentte projeye iliskin 4. toplantiyi düzenlediklerini söyleyerek, gösterdikleri çabadan dolayi muhtarlara tesekkür etti.

Bölgedeki muhtarlarin zorlu kosullara ragmen iyi mücadele verdigine isaret eden Aktürk, "Türk milleti asirlardir birlik, beraberlik içinde hareket etmis, savasta, barista, dügünde, cenazede, felakette, sölende ortak bir tavir sergilemis, beraber aglamis, beraber gülmüstür." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Davranis Bilimleri Uzmani Songül Yigit, AFAD Il Müdürü Resul Karadeniz ve Kizilay Il Sube Baskani Recep Bozkurt sunum yapti, Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda bilgi verildi.

Programa vali yardimcilari, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, kentteki bazi köy ve mahalle muhtarlari da katildi.

Kaynak: AA