Yetim Vakfi, Hayirseverlerin Destegiyle 24 Ülkede Kurban Yardimi Yapacak

Yetim Vakfi, hayirseverlerin bagislayacagi kurban hisselerini Türkiye ile 24 farkli ülkede bulunan ihtiyaç sahibi yetim çocuklar ve ailelerine ulastiracak.



Vakiftan yapilan açiklamaya göre, "Kurban Ibadet, Yetim Emanet" sloganiyla yapilacak bu yilki kurban organizasyonu, Türkiye'nin yani sira Afrika, Asya, Orta Dogu ve Kafkasya'daki 24 ülkeyi kapsiyor.

Açlik, kitlik, savas ve hastalik gibi sebeplerle pek çok can kaybinin yasandigi, yetim ailelerinin yogunlukta bulundugu ülkelerde kurban dagitacak Yetim Vakfi, kurbanlarin yurt disi hisse bedelini 750, yurt içi bedelini ise 1500 lira olarak belirledi.

Kurbanlar, Islami usul ve kaidelere göre kesilerek, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Vakif, yetim çocuklara bayramlik kiyafet ulastiracak. Hayirseverler, yapacaklari 200 liralik bagisla da bir yetimi giydirebilecek.

Kurban hisselerinin dagitiminda ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklar ile aileleri, yetimhane ve kimsesiz çocuklarin bulundugu yurtlar ile anne ve babasi olsa da sevgi ve sefkatten mahrum sosyal yetimler öncelikli olacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yetim Vakfi Baskani Murat Yilmaz, bagislanan kurban hisseleri ile ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincini yasamalarinin saglanacagini belirtti.

Birlesmis Milletler verilerine göre, dünyada yaklasik 200 milyon yetim çocuk bulundugunu, Kuzey Kore, Çin, Myanmar ve bazi Orta Dogu ülkelerinden veri dahi alinamadigini kaydeden Yilmaz, Hindistan gibi kalabalik ülkelerde çocuklarin yüzde 30'dan fazlasinin kaydedilmedigini aktardi.

Yilmaz, sivil toplum kuruluslarinin tahminlerine göre dünyada 400 milyon civarinda yetim çocuk olduguna dikkati çekerek, "Bununla birlikte sosyal yetimler ve korumaya muhtaç çocuklari ekledigimizde bu sayi 1 milyara ulasiyor. Kurban emanetlerinizi gücümüzün yettigi kadariyla bu çocuklara ve ailelerine ulastiracagiz. Insanlar Kabe'nin etrafinda hac bulusmasiyla bir araya gelirken biz de o tabloyu, bir ümmet bulusmasi sekline çevirecek olan kurban bulusmasini önemsiyoruz. Yani kurban kesecegimiz 24 ülkede bu ümmet bulusmasinin bir parçasi olmayi murat ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Hayirseverler, kurban bagislarini "www.yetimvakfi.org.tr" internet sitesinden, ilgili banka hesap numaralarina "EFT/havale" yoluyla, vakif genel merkezinden veya "0212 970 60 60 " numarali telefon numarasindan yapabilecek.

Kaynak: AA