Vanli Anne Çocuguna Kavustu Ama Mücadelesinden Vazgeçmedi

Van’da çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ve 27 Subat’tan bu yana her hafta HDP Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapan 36 aileden biri olan Atiye Dayan, evladina kavusmasina ragmen mücadelesinden vazgeçmedi.

Vanli Anne Çocuguna Kavustu Ama Mücadelesinden Vazgeçmedi
Van’da evlatlarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini belirterek aylardir HDP Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapan 36 ailenin evlat mücadelesi sürüyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari artarak 36’yi bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki ‘Daglari kurtlara kuslara birakin’, ‘Evlat nöbetindeyiz’, ‘Çocuklarimizi istiyoruz’, ‘Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak’, ‘Artik yeter! Yakamizdan düsün’, ‘Anneler nöbette’ ve ‘Evlat nöbetindeyiz Van anneleri’ yazili dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

“Evlatlarimizi onlara yedirmiyoruz”

Geçtigimiz hafta çocuguna kavusan Atiye Dayan, devam ettikleri mücadelelerini basariya ulastirdiklarini belirtti.

Evladina kavusmasina ragmen mücadelesini diger annelerle birlikte kararlilikla sürdürdügünü ifade eden Dayan, “Çocuguma kavustum diye eylemden vazgeçmiyorum. Annelere ayni sekilde destek veriyorum. Diger evlatlarimizi alana kadar da buradayiz. Diger arkadaslarim mücadelemde her zaman yanimdaydi. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Evlatlarimizi onlara yedirmiyoruz” dedi.

8 yasindayken kaçirilan oglu Yunus için katilan eylemlere katilan Geleser Alkan ise yasindan dolayi yiprandigini ama evlat mücadelesine devam ettigini belirterek, “Yalniz yasiyorum tek arzum ogluma kavusmaktir. Yillardir oglumdan ayriyim istiyorum ki bir an önce gelsin” diye konustu.

Görümcesi Gülcan’in 18 yasinda kaçirildigini ifade eden Seda Biçer de “Gülcan benimle yasitti. Su an benim 3 kizim var ama o simdi perisan bir haldedir. Ölü müdür, diri midir hiç bilmiyoruz. Utanmazla cama çikip bize gülüyor. Bu Allah’tan reva midir? Biz bu hareketleri, bu gülüsleri kabul etmiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA