Türkiye'nin Konustugu Genç Hentbolcu Merve Akpinar'a, SEY Vakfi Tarafindan Egitim Ve Spor Bursu Verilecek

Türkiye Hentbol Federasyonunun davetlisi olarak gittigi Ankara'da yaptigi konusmayla dikkati çekip, büyük destek gören Sanliurfali 13 yasindaki Merve Akpinar'a, Semra & Enver Yücel (SEY) Vakfi tarafindan yüzde 100 egitim ve spor bursu verilecegi duyuruldu.

SEY Vakfindan yapilan açiklamada, "Tüm Türkiye Merve Akpinar'i gözyaslari içinde verdigi röportajla tanidi. Binlerce kisi Merve'nin hirsina, inadina, tutkusuna hayran kaldi. SEY Vakfi harekete geçti. Merve Akpinar tüm lise egitimini yüzde 100 burslu bir sekilde okuyacak. Bunun yani sira yine SEY Vakfi tarafindan Merve'ye spor bursu da verilecek. O çok sevdigi, tutkusu olan hentbolda daha iyi yerlere gelebilmesi, birçok basariya imza atabilmesi için tüm eksikleri vakif tarafindan karsilanacak." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen SEY Vakfi Baskan Vekili Begüm Yücel, Merve Akpinar'in röportajini izledikten sonra kendisi ile iletisime geçtiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Henüz 13 yasinda ama sözleri o kadar büyük ki sosyal medya üzerinden çok destek geldi Merve'ye. Biz daha fazlasini yapmak istedik ve hemen ailesine ulasarak ona hem spor hem de egitim bursu vermek istedigimizi söyledik. Merve birçok kisinin sesi oldu. Mesele tüm Türkiye'deki Merve'lerin kaderini degistirebilmek. Onlari ugradiklari baskidan kurtararak, hayallerine özgürce yürümelerini saglayabilmek. Merve Akpinar anlattiklari ile bir mesale yakti. Bizim de baska Merve'ler de ayni seyi yasamasin diye elimizi tasin altina koymamiz sart. Merve'nin lise egitimini vakif olarak biz üstlendik. O çok sevdigi hentbolda daha iyi yerlere gelebilmesi için de ayrica ona spor bursu saglayacagiz."

SEY Vakfi ile çevrimiçi toplantida bir araya gelen eczaci agabeyi Ahmet Akpinar da Merve'nin basarisinin tesadüf olmadigini dile getirerek, "Biz 7 kardesiz. Kardeslerime hep çok çalismalari gerektigini söylüyorum. En büyük nasihatim de yirtici degil, birlestirici olmalari. Çocuklugundan beri Merve'de bir cevher oldugunu biliyordum. Kurdugu cümlelerle bizi hep çok sasirtiyor. Bunun nedenini de çok kitap okumasina bagliyorum. Merve'nin en büyük sansi ise çok iyi bir antrenöre sahip olmasi. Antrenörümüz beden egitimi ögretmeni ama, fen derslerini matematik derslerini bile kontrol ediyor." açiklamasini yapti.

Merve'nin antrenörü Bayram Kaplanoglu ise "Merve çok özel bir çocuk. O sadece Merve degil, o Elif, Beyza, Berfin.. Onun durumunda olan yüzlerce hatta binlerce çocugun sesi oldu. Merve'nin sorumlulugu büyük artik. Bir söz verdi, 'Köyümdeki kizlarin hayatlarini degistirecegim.' dedi. Bunu yapmasi için çok çalismasi gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA