TCDD'den Ada Treni Açiklamasi Açiklamasi

'Çalismalarda son asamaya gelinmis olup MithatpasaAdapazari arasinda yolcu tasimaciliginin agustos ayi sonunda baslamasi planlanmaktadir. Istanbul (Pendik)Mithatpasa arasindaki tren seferinin iyilestirilmesi de yolcularimizin talepleri dikkate alinarak uygulanmaktadir'

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarindan (TCDD), Ada Treni olarak bilinen Adapazari-Pendik arasinda isleyen yolcu trenlerine iliskin, Mithatpasa-Adapazari arasindaki 65 direk ve 4 bin metre telin yenilenmekte oldugu ve bu çalismalar sebebiyle hattin bu kesiminde tren seferlerinin yapilamadigi bildirildi.

TCDD'den yapilan açiklamada, Ada Treni olarak bilinen Adapazari-Pendik arasinda isleyen yolcu trenleri hakkinda kamuoyunda eksik bilgilendirme yapildigi, halka konforlu, emniyetli, hizli bir tasimacilik yapmak için altyapi, üstyapi ve tasimacilik yatirimlarinin araliksiz sürdügü kaydedildi.

Altyapi ve üstyapi çalismalarinin vatandaslarin talep ve ihtiyaçlari göz önüne alinarak yapildigi bildirilen açiklamada, "Mithatpasa-Adapazari arasinda yol yenileme, altyapi çalismalari tamamlanmistir. Bu güzergâhta uzun yillar hizmet veren katener (elektrik telleri) ve direkler kullanim ömrünü tamamladigindan degistirilmeleri zaruri hale gelmistir. Çalismalar kapsaminda 65 direk, 4 bin metre tel ile yenilenmektedir. Bu çalismalar sebebiyle Mithatpasa-Adapazari arasi tren seferleri yapilamamaktadir." ifadeleri kullanildi.

Bu süreçte vatandaslarin ulasiminda aksama olmamasi için Adapazari Belediyesi ile yapilan protokolle yolcularin ulasiminin otobüslerle saglandigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Çalismalarda son asamaya gelinmis olup Mithatpasa-Adapazari arasinda yolcu tasimaciliginin agustos ayi sonunda baslamasi planlanmaktadir. Istanbul (Pendik)-Mithatpasa arasindaki tren seferinin iyilestirilmesi de yolcularimizin talepleri dikkate alinarak uygulanmaktadir. Pandemi sürecinde 20 Mart 2021 tarihinden itibaren Pendik-Mithatpasa arasi, sadece hafta içi olmak üzere karsilikli olarak 4 çift tren isletilmistir. Yolcu talebinin azalmasiyla seferler 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren karsilikli 2 trene indirilmistir ancak 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren seferler hafta sonlari da hizmete alinmis vatandasin talebi karsisinda ilk etapta 3 çift tren, daha sonra karsilikli 5 çift tren hizmet vermeye baslamistir. Yolcu memnuniyeti ve emniyet önceligimizdir."

Açiklamada, yolcularin konforlu ve hizli ulasimini saglamak amaciyla Köseköy-Gebze arasi 3. demir yolu hatti yapiminin devam ettigi, Kartepe/Büyükderbent duraginda ise geçici peron yapimi tamamlanarak hizmete alindigi ve Derince, Hereke, Körfez istasyonlarina yaptirilan geçici peronlar ile de yolcularin trenlere ulasiminin saglandigi vurgulandi.

Yolcularin istegi üzerine Izmit/Kirkikievler ve Körfez/Tütünçiftlik peronlarinin hizli tren hatti güzergahinda kalmasi nedeniyle Kirkikievler Istasyonu'nda yeni peron çalismasinin da kisa sürede tamamlanarak hizmete alinacagi kaydedilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Ada Trenleri 2 Temmuz 2021 tarihi itibariyla günde karsilikli 5 çift olmak üzere toplam 10 sefer yapmaktadir. Bu seferler 2+1 oturma düzeninde 60 kisilik vagonlardan olusmakta, toplam 240 kisilik oturma kapasitesi sunulmaktadir. Sefer basina ortalama yolcu sayisi 103 kisi olup, 2019 yilinda 718 bin 492 yolcu tasinmistir. Altyapi ve üstyapi çalismalarimiz vatandaslarimizin talep ve ihtiyaçlari göz önüne alinarak yapilmaktadir."

Kaynak: AA