TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandi

AK Parti Grup Baskani Naci Bostanci, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda, iletisim tarihine iliskin sunum yapti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman baskanliginda toplandi.

Yayman, komisyonun, kurulmasindan bu yana tarihi bir fonksiyon yüklendigini belirtti.

Iletisim konusundaki tecrübe ve çalismalarina binaen AK Parti Grup Baskani Bostanci’nin sunum yapmak üzere komisyona davet edildigini dile getiren Yayman, komisyon toplantilarina, kendi alaninda uzmanlasan milletvekillerini de davet edeceklerini söyledi.

AK Parti Grup Baskani Naci Bostanci, komisyonda, iletisim tarihine iliskin yaptigi sunumunda "teknoloji ve insan arasindaki iliski"ye dikkati çekti.

Teknolojik gelisme karsisinda insanin hep korkuyla umut arasinda oldugunu belirten Bostanci, "Dijital teknolojilere iliskin bir taraftan ümitlerimiz bir taraftan korkularimiz var. Tanidik bir ümit ve korku ikilemi. Geçmiste de diger teknolojilere, diger araçlara karsi insanin takindigi tavrin bir benzeri. Teknolojiye karsi, alismadigimiz unsura karsi; alistigini, güvendigini arayan bir okuma yazma biçimi..." diye konustu.

Dijital alana iliskin korku ve ümidin hala oldugunu söyleyen Bostanci, sunlari kaydetti:

"Dijital mecralar ve onunla iliskiler, begenmelerden ya da çok güzel bir fotograf çekinip, üzerinde oynama yapip paylastiginizda dönüp dönüp ideal imgenize bakarak bu seyirlik unsur üzerinden insanlarla alisveris yaptiginiz yanilmasinin getirdigi mutluluk, nasil bir mutluluk olabilir? Bunlar hep insanin sadece kisisel yansimasi bakimindan degil ayni zamanda bir kolektif yansimaya da aracilik edebilir. Gerçek dünyada yanilsamalara yer yok. Sosyal medya dedigimiz zaman bir bakima, sadece kendi dünyasinda yasayan kabile mantiginda insanlarla da baglantili bir tarafi var. O kadar tarihsel zaman akmis, yeni teknolojiler çikmis, herkes kendi söylüyor kendisi dinliyor. Sonuçta sosyal medya dedigimiz yerde de herkes kendi kabilesine bakiyor, digerlerini dinlemiyor, bakmiyor. Zaten kullanilan dil, anlatim biçimi ve yaklasim; Twitter'in karakter sinirliligi düsünüldügünde, buna karsilik insani etkinlik ve eylemlerinin derinligi düsünüldügünde, bu orantisizlik dolayisiyla ne yapiliyor; en kolay yöntem, en kiskirtici dil, mahrem duygularin ifsa edildigi bir alan olarak karsimiza çikiyor."

Bostanci’nin sunumunun ardindan komisyon üyesi milletvekilleri degerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA