Sivas Ziraat Odasi'ndan Örnek Proje

Sivas Ziraat Odasi bir anaokulunun çevre düzenlemesini yaparak bahçe içerisinde bulunan bir bölümü “organik tarim çalismalari” kösesi olarak hazirladi.

Sivas Ziraat Odasi'ndan Örnek Proje
Sivas Ziraat Odasi Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Tekin Çelikbilek Özel Egitim Anaokulu’nun bahçesinin çevre düzenlemesini yaparak bahçe içerisinde bulunan bir bölümü “organik tarim çalismalari” kösesi olarak hazirladi.

Çocuklarda tarim bilincinin gelismesini amaçladiklarini ifade eden Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag, “Insallah bu diger sivil toplum örgütlerimize de örnek olur. Sivas’imizin bütün okullarinda bu tarz bahçeler yapilmasi lazim. Buna biz yine destek verecegiz. Diger sendika baskanlarimizin, sivil toplum örgütlerimizin de yerleri olan, bahçeleri olan okullarimiza bu tarz bahçelerin yapilmasina vesile olmalarini diliyorum” dedi.

Gelecek nesillerin toprakla hasir nesir olmasi ve tarimin öneminin farkina varmasi amaciyla olusturulan “organik tarim çalismalari” kösesine anaokulu ögrencileri tarafindan domates, salatalik, biber, sogan, kabak, marul, maydanoz ve çilek fideleri ekildi.

Sivas Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag; yönetim kurulu üyeleriyle birlikte okulu ziyaret ederek “organik tarim çalismalari” kösesinde incelemelerde bulundu.

Okul Müdür Yardimcisi Yasin Toy’dan çalismalar hakkinda bilgi alan Çetindag; Sivas’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinin okullarda bu tarz bahçeler olusturulmasi için harekete geçmesini istedi.

“Amacimiz tarimin önemini anlatmak”

Baskan Çetindag, “Sivas Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Tekin Çelikbilek Özel Egitim Anaokulu’nda çevre düzenlemesi çalismasi yaptik ve Ziraat Odasi olarak ögrencilerimizin tarimi, topragi, meyve, sebzeyi tanimasi için bir bahçe yaptik. Insallah bu diger sivil toplum örgütlerimize de örnek olur. Biz bu konuda öncülük yaptik. Sivas’ta bir ilk. Devami gelecek insallah. Amacimiz ülkemizde tarimin, topragin önemini yeni yetisen nesillerimize anaokulundan itibaren anlatmak. Biliyorsunuz çocuklarimiz beton yiginlari arasindan araziye çikamiyorlar. Yedikleri ekmegin dahi nereden geldigini bilemedikleri için Sayin Valimiz, Belediye Baskanimiz ve Il Milli Egitim Müdürümüzle beraber böyle güzel bir tarim bölümü olusturduk. Insallah diger okullarimiza da örnek olur. Çünkü ülkemiz için tarim çok önemli. Tarim olmadan hiçbir sey olmaz. Ögrencilerimizi yetistirmek kadar, egitim kadar organik beslenme de tarim da önemli. Ziraat Odasi olarak bunu kampanya olarak baslattik. Sivas’imizin bütün okullarinda bu tarz bahçeler yapilmasi lazim. Buna biz yine destek verecegiz. Diger sendika baskanlarimizin, sivil toplum örgütlerimizin de yerleri olan, bahçeleri olan okullarimiza bu tarz bahçelerin yapilmasina vesile olmalarini diliyorum. Emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.



Baskanimizin destekleriyle hayata geçirdik

Tekin Çelikbilek Özel Egitim Anaokulu Müdür Yardimcisi Yasin Toy ise, “Bahçemizde atil olan bir kum havuzu vardi. Burayi degerlendirme ile ilgili fikirleri düsünürken çocuklar için ekme-biçme alani yapma projemiz ortaya çikti. Sayin Ziraat Odasi Baskanimizin destekleriyle hayata geçirdik. Çocuklarimiz tohumlari kendi elleriyle ektiler. Zaman zaman çocuklarimizi bahçeye çikararak birlikte sulama islemini ve bitkilerin bakimini yapiyoruz. Oldukça faydali bir proje oldu. Baskanimizin dedigi gibi diger sivil toplum kuruluslarimiza örnek olmasi ve projenin diger okullara yayilmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA