'Sifir Atik Projesi' Kapsaminda Havza'da Mobil Atik Getirme Merkezi Olusturuldu

"Sifir Atik Projesi" kapsaminda Havza'da iki mobil atik getirme merkezi olusturuldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in himayesinde Çevre ve Sehircilik Bakanliginca baslatilan "Sifir Atik Projesi" çalismalari kapsaminda Havza Belediyesi tarafindan Kevser Parki ile Mehmetçik Meydani'nda mobil atik getirme merkezi olusturuldu.

Mobil atik getirme merkezlerini inceleyen Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Temizlik Isleri Müdürü Zeki Kurt'tan çalismalari hakkinda bilgi alarak, parkta bulunan çocuklarla sohbet etti.

Çocuklarla mobil atik getirme merkezine kagit atan Özdemir, israfin önlenmesi, dogal ve kamu kaynaklarinin daha verimli kullanilmasi, atik olusum sebeplerinin gözden geçirilerek atik olusumunun engellenmesi veya minimize edilmesi için bu tür çalismalari önemsediklerini söyledi.

Mobil atik getirme merkezlerinin sayisini artiracaklarini anlatan Özdemir, "Çalismalarimizin bir sonraki adiminda belirleyecegimiz pilot bir mahalleye geri dönüsüm konteynerlerini yerlestirilerek atiklarini kaynaklarinda ayristirilmasi için çalisma baslatacagiz. Zaman içinde bu çalismalarimizi ilçe geneli yaymayi hedeflemekteyiz." dedi.

Kaynak: AA