Sat Buzullari Için Türkiye'nin Bir Ucundan Yüksekova'ya Geldiler

Tekirdag’da yasayan Erdogan ailesi, Sat Buzul göllerini görmek için Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi.

Sat Buzullari Için Türkiye'nin Bir Ucundan Yüksekova'ya Geldiler
Yüksekova ilçesindeki Sat Buzul gölleri, Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile ‘milli park’ ilan edilmesi sonrasi dogaseverlerin ugrak mekani haline geldi. Türkiye’nin bir ucunda bulunan Tekirdag’da yasayan Erdogan ailesi, Sat Buzul göllerini görmek için Yüksekova ilçesine geldi. Erdogan ailesi, merak ettikleri Cilo ve Sat Buzul göllerinin el degmemis dogasina hayran kaldi.

3 bin 400 rakimda bulunan selaleleri ve gölleri doyasiya gezen Adnan Erdogan, “Biz yaklasik 2 bin kilometre uzakliktan geldik. Yüksekova Doga Tutkunlari Kulüp Baskan Yardimcisi Kahraman Aytan arkadasimiz bize unutamayacagimiz bir doga gezisi yasatti. Öncelikle yollar bekledigimden daha iyiydi. Gittigimiz yerlerde gölleri, göllerin çevresindeki karlari, dogadaki çiçekleri görüp o manzarayi yasamak çok güzel bir keyifti. Bizi en son götürdügü Sat Göllerinden büyük gölde gördügümüz buzullar, selale ve yine o buzullarda yürüyüsümüz ve selalelerdeki suyu iliklerimize kadar hissettigimiz unutulmazdi. Sonrasinda büyük göllerin üzerinde daha küçük bir göle gittim. Orada gördügüm renk cümbüsü beni çocukluguma götürdü. Çünkü bende çocuklugumda yazlari küçükbas hayvancilik için gittigimiz Munzur Daglarindaki anlari yasadim. Bu gezide bize rehberlik eden Kahraman Aytan’a tesekkür eder ve özellikle insanlari bu bölgeleri görmeye davet ediyorum” dedi.

Ailece Yüksekova’ya geldiklerini dile getiren Meryem Akdeniz Erdogan da, “Biz Tekirdag’dan geldik. Yaklasik 2 bin kilometrelik yol geldik. Çok yorucu oldu, ama bugünkü gezimizden sonra gördügümüz Sat Gölleri ve bölgesindeki dogal güzellikler bütün yorgunlugumuzu aldi. Oradan Yasadigim güzellikler rüya gibi geldi, tekrar gelecegim. Bize eslik eden Kahraman Aytan’a çok tesekkür ederiz. Ayrica Yüksekova halkina, esnafina misafirperverliklerinden dolayi çok tesekkür ederim. Herkesin buraya gelmesini ve görmesini isterim. Rüya gibi her sey, tekrar gelmek ümidiyle ayriliyoruz” ifadelerini kullandi.

Yüksekova Doga Tutkunlari Kulüp Baskan Yardimcisi Kahraman Aytan da, yerli ve yabanci misafirleri dogal güzelliklerle bulusturmaya devam ettiklerini belirterek, “Bu hafta Tekirdag’dan bir aile misafirimiz oldu. Kendileri Cilo ve Sat daglarinda bulunan Sat Buzul göllerini merak ettikleri için ziyaret etmek istediler. Bizde ailemizi Sat Buzul göllerine getirdik. Ciddi anlamda hayran kaldilar. Bende bölgedeki tüm dogal güzellikleri görmelerini sagladim” seklinde konustu.

(Metin Tek /IHA)
Kaynak: İHA