Samsun'a 'Yeni Nüfus Müdürlügü Konsepti'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Yeni Nüfus Müdürlügü Konsepti” açilis töreninde yaptigi konusmada, “Ilçelerimizin tamaminda önümüzdeki yildan itibaren yeni konsepte erisilmis olacak” dedi.

Samsun'a 'Yeni Nüfus Müdürlügü Konsepti'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun vizyon projelerinden Yeni Nüfus Müdürlügü Konsepti çalismalari kapsaminda Türkiye genelinde oldugu gibi Samsun’da da nüfus müdürlüklerinin sahip olduklari is yükü nedeniyle yenilenme ve iyilestirme çalismalarinin yapilmasina ihtiyaç duyulmustu. Hizmet kalitesi ve vatandas memnuniyetini arttirmak amaciyla nüfus müdürlüklerinde yenileme çalismalari kapsaminda vatandaslara daha kaliteli ve hizli hizmet sunmak üzere Yeni Nüfus Müdürlügü Konsepti uygulamasi ile çagdas, konforlu, kurumsal kimligin ön planda tutuldugu yeni çalisma alanlari tasarlandi.

Konsept nüfus müdürlügü tasarlanirken vatandaslarin dogru ve yönlendirici bilgiye ulasabilecekleri bir danisma alani, çalisma alaninin içerisinde konumlandirilan bekleme alanlari, bölmeler ile birbirinden ayrilmis, ergonomik ve estetik basvuru masalari kullanildi. Konsept nüfus müdürlügü olarak yeniden tasarlanan Samsun Il Nüfus ve Vatandaslik Müdürlügü, 19 Mayis, Atakum ve Ilkadim Ilçe Nüfus Müdürlükleri ile baslanan yenileme çalismalarina Asarcik, Çarsamba, Havza, Kavak, Ladik, Salipazari, Tekkeköy, Terme Ilçe Nüfus Müdürlükleri de dahil edilerek toplam 11 ilçede çalismalar tamamlandi. Alaçam, Canik, Bafra ilçelerinde yapimi devam eden yeni hükûmet konaklarinda ayni çalismalar yürütülürken, Ayvacik, Vezirköprü ve Yakakent Ilçe Nüfus Müdürlüklerinde hizmet alanlarinin iyilestirme çalismalari devam ediyor.

Yeni konsept ile alakali açilis programinda konusan Samsun Valisi Zülkif Dagli, “Vatandaslar, nüfus hizmetlerini yeni konsept içerisinde bu sekilde daha nezih ve güzel bir ortamda alabilecekler. Kendine has renkleri, ekipmanlari ile hem çalisanlarimiza hem de hizmet alan vatandaslarimiza daha güzel bir hizmet verilmis olacak. Bafra, Alaçam, Yakakent ve Canik’te yeni hükümet konagi insaatlari devam ettigi için burada yeniden yapilacak. Eskiye yatirim yapmadik. Ayvacik ve Vezirköprü’ye de yeni konsept yapacagiz. Ilçelerimizin tamaminda önümüzdeki yildan itibaren yeni konsepte erisilmis olacak. Nüfus bizim olmazsa olmaz kamu kurumlarinin basinda geliyor. Gerçekten buralarda birçok hizmet veriliyor. Eskisi gibi sadece nüfus cüzdani degil, pasaport ve ehliyetler de buradan veriliyor. Artik nerede olunursa olunsun nüfusa kayitli olunan yere gitmeden hizmetler veriliyor” diye konustu.

Yeni sistem ile yapilan islemlerin aninda genel müdürlükten takip edildigine de deginen Dagli, sunlari söyledi:

“Hem il merkezimizde hem de ilçelerimizde yeni konsept nüfus müdürlüklerimiz vatandaslarimiza hayirli olsun. Burada numaratörler var. Sira alinmak suretiyle hizmet kalitesi ve süresi son derece hizlandi. Nüfus islemlerini yakindan gözlemliyoruz. Örnegin burada bir ehliyet veya kimlik verildiginde aninda genel merkez ekranina düsüyor. Günlük 1 memurun performansi nedir, genel müdürlükten görülebiliyor. Aksama kadar kaç kisiye belge verildi, kaç kisiye islem yapildi bunlarin hepsi görülüyor. Bu veriler karsilastirilabiliyor ve performans degerlendirilebiliyor. Bu manada hem vatandaslarimiz hem de çalisanlarimiz için kamu hizmetinin iyilestirilmesi anlaminda güzel bir hizmet oldugunu düsünüyorum.”

Konusmanin ardindan kurdele kesilerek açilis gerçeklestirildi.

Açilisa Samsun Il Nüfus ve Vatandaslik Müdür Muhsin Demir de katildi.

Kaynak: İHA