Sakarya'daki Selde Meydana Gelen Hasar Gün Yüzüne Çikti

Akyazi ilçesindeki su taskinlariyla gelen toprak ve taslar evleri kullanilamaz hale getirdi Gökçeler Mahallesi sakinlerinden Mehmet Yilmaz: 'Cami patlatti, direkt yatak odasinin içine girdi. Komple balçik, çamur, tas... Kullanabilecegim üstümden baska bir esya kalmadi'

Sakarya'da etkili olan saganagin ardindan Akyazi ilçesinde dün meydana gelen selde yasanan zararin boyutlari ortaya çikiyor.

Ilçe genelinde su taskinlarina neden olan saganakta zarar gören Gökçeler ve Azizaga mahallelerinde hayatin normale döndürülmesi için çalismalar sürüyor.

Akçay Deresi'nin tastigi Gökçeler Mahallesi'nde evlere su basmasinin yani sira selle tasinan toprak ve taslarin binalar ile araçlarin bir kismini kapattigi görülüyor.

Selde evinin bir kismi toprak altinda kalan Mehmet Yilmaz, AA muhabirine, elinden geleni yapmasina ragmen suyun önüne geçemedigini belirterek, "Cami patlatti, direkt yatak odasinin içine girdi. Komple balçik, çamur, tas... Kullanabilecegim üstümden baska bir esya kalmadi." dedi.

Muhtar Ali Kizmaz da yagmurlar nedeniyle olusan seldeki zararin büyük oldugunu anlatarak, can kaybi yasanmamasinin tek tesellileri oldugunu dile getirdi.

Öte yandan karayollari ve belediye ekipleri bölgedeki çalismalarini sürdürüyor.

Dün, Akyazi ilçesinde siddetli saganak sonrasi sel meydana gelmis ve evinin önünde yikilan diregi düzeltmeye çalisirken sele kapilan Sami Özkul (78) kaybolmustu. Özkul'un cesedine, suya düstügü yere 2,5 kilometre mesafedeki Dokurcun Mahallesi Tenteres bölgesindeki Mudurnu Çayi'nda ulasilmisti.

Kaynak: AA