Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Tip Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tip Fakültesinden mezun olan ögrenciler için tören düzenlendi.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, fakülte binasi önündeki törende yaptigi konusmada, mezuniyetlerin bir veda ve ayni zamanda baslangiç günü oldugunu söyledi.

Bugünün kendileri için onur ve gurur günü oldugunu da belirten Kavuncu, söyle devam etti:

“Tip Fakültemizden 86 genç doktorumuzu daha ugurluyor, ülkemiz ve tüm insanlik için tarihin en kutsal meslegini yapmaya gönderiyoruz. Anneler, babalar, kardesler, büyükanneler, büyükbabalar sizinle ne kadar gurur duysalar azdir. Sizleri yetistiren, üzerinize titreyen, nice fedakarliklarla bugünlere getiren ve bizlere emanet eden yakinlariniz bugün burada ailelerine genç, piril piril doktorlarin katilmis olmalarinin huzuru ve sevinci içindeler. Ögrencilerimizin içinde ahirete intikal etmis ebeveynleri ve yakinlari olanlar varsa bilsinler ki onlar da bugün bu huzuru hissedecekler. Sizler de bu törenden sonra onlari da ziyaret edin, bu güzelligi, iyiligi ve onuru paylasin.”

Fakültelerinin her geçen gün gelistigini ve güçlendigini anlatan Dekan Prof. Dr. Cem Algin ise “Bu yil mezun olan ögrencilerimiz, pandemi nedeniyle, üniversite yasamlarinin son dönemini alisilmadik sartlar altinda, pandemi egitimi de alarak tamamladilar. Bu güç dönemde sergiledikleri uyumu ve tüm zorluklara ragmen ödün vermeden sürdürdükleri çalisma disiplinini büyük takdir ve mutlulukla karsiladigimizi bilmenizi istiyoruz.” dedi.

Konusmalarin ardindan, bölümlerinde dereceye giren ögrencilere hediyeleri verildi.

Dönem birincisi Buket Özcan ise mezuniyet mesalesini yakti, yas kütügüne plaket çakti.

Tören, mezunlara "Hekimlik Andi"ni okumalarinin ardindan diplomalarinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA