Kurakliktan Etkilenen Ürünlerde Verim Kaybi Yüzde 40 Ile 60 Arasinda

Denizli Ziraat Odalari Koordinasyon Kurulu Baskani Hamdi Gemici, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) yaptigi konusmada kurakligin etkisi ve rekoltede olusan düsüs hakkinda bilgi vererek, “Kekik, anason, hashas, tütün gibi ürünlerde verim kaybi yüzde 40 ile 60 arasindadir” dedi.

Kurakliktan Etkilenen Ürünlerde Verim Kaybi Yüzde 40 Ile 60 Arasinda


Denizli Ziraat Odalari Koordinasyon Kurulu Baskani Hamdi Gemici, kuraklik ve etkileri hakkinda bilgilendirmede bulundu. Geçen seneye oranla büyük bir düsüsün yasandigini belirten Baskan Gemici, çiftçinin maliyetini karsilamakta bile zorluk çektigini ifade etti.

Baskan Gemici, “2021 yili üretim sezonu çiftçimiz için çok zor bir yil oldu. Don, dolu derken en kurak bir yili yasiyoruz. 2020 Kasim ayinda bu güne kadar siddetli kuraklik yasiyoruz. Önceki yillarla kiyasladigimizda yüzde 51 daha az yagis aldigimiz görülmektedir. Kurakligin etkisi meteoroloji raporlariyla sabit uzun yillarin en kurak ve yagisi en az aldigi yildayiz. Üreticimiz bir taraftan pandemi devam ederken fedakarca üretmeye sahada olmaya devam ediyor ama bir de kuraklik gelip çatinca verim kayiplari büyük geriledi. Kurakliktan etkilenen ürünler grubuna kekik, anason, hashas, tütün gibi ürünlerde dahil edilmelidir. Çünkü bu üreticilerimizin baska gelir kaynagi yoktur. Bu ürünlerdeki verim kaybi yüzde 40 ile 60 arasindadir" dedi.

Kaynak: İHA