Kongre Olaylarinda AP Fotografçisina Saldiran Kisi Suçlu Bulundu

ABD Adalet Bakanligi, 6 Ocak kongre olaylariyla baglantili olarak tutuklanan Alan Byerly'nin olaylar sirasinda Associated Press (AP) fotografçisina saldirmak ve polise saldirirken sok tabancasi kullanmakla suçlandigini bildirdi.

Gazetecilere veya medya ekipmanlarina yönelik saldirilarla baglantili olarak yakin kisa süre önce tutuklanan çok sayida kongre baskini zanlisindan biri olan Byerly, "federal bir memura saldirmak, kolluk kuvvetlerini engellemek ve fotografçiya karsi saldiri" da dahil olmak üzere birçok federal suçla suçlaniyor.

Henüz savunmasini sunmayan Byerly'i AP fotografçisi John Minchillo'ya saldirdigi anin görüntüleri ele verdi.

Iddianamede, görüntülerde Byerly'nin fotografçinin yüzünü, boynunu ve yakasini tuttugu görülürken, oradaki bir kisinin Minchillo'yu güvenli bir yere çikarmak üzere yardim ettigi ifade edildi.

Savcilar ayrica Byerly'nin kongre binasina bir sok tabancasi götürdügünü ve binanin bati tarafinda polis memurlarina ates ederken onu kullanmaya çalistigini kaydetti.

Adalet Bakanligi geçen hafta da 6 ocak kongre olaylarina gazetecilere ve ekipmanlarina saldirilan birkaç zanliyi tutuklamisti.

Washington'da 6 Ocak'ta miting düzenleyen eski ABD Baskani Donald Trump'in destekçileri kongre binasina yürümüs ve polis barikatlarini asan çok sayida gösterici kongreye girmisti.

Kaynak: AA