Kizilay, Eylemler Nedeniyle Bozulan 19 Ünite Kani Imha Etti

Kizilay tarafindan Malatya’dan Adiyaman’in Kahta Devlet Hastanesi götürülen 19 ünite kan, hafta sonu gerçeklestirilen ve kapatilan yol nedeniyle bozuldu.

Kizilay, Eylemler Nedeniyle Bozulan 19 Ünite Kani Imha Etti
Kahta Devlet Hastanesi’nin ihtiyaci olan 19 ünite kani tasiyan araç hafta sonu gerçeklesen tütün eylemleri nedeniyle hedeflenen sürede hastaneye ulastirilamadi. Kan ünitelerinin muhafaza edildigi kolaman kutusunda zaman geçince 19 ünite kan bozuldu. Kan tasiyan aracin geçisine izin verilememesi ve havanin asiri sicak olmasi dolayisiyla 19 ünite kan imha edildi.

Kizilay Adiyaman Sube Baskani Murat Bulut, tütün eylemleri dolayisiyla Çelikhan ilçe girisinde aracin ilerleyemedigini belirterek, “Kizilay’in kan nakil aracinin geçisine izin verilmeyince Kizilay Adiyaman Subesi kanlarin bozulmadan bir an önce Kahta Devlet Hastanesine ulastirmak için bölgeye 2. bir araç gönderdi. Kanlari almaya giden araç olusan yogunluktan dolayi kanlari ancak 7 saatte hastaneye ulastirabildi. Yapilan ölçümlerde kanlarin sicakliklarinin +10 derecenin üzerinde çikmasi üzerine 19 ünite kan bozuldugu için imha edildi. Bir damla kan bir hayat kurtarir, kim bilir belki o bozularak imha edilen 19 ünite kan onlarca insana hayat verecekti” diye konustu.

Kaynak: İHA