Kirsehir Ulusal Müzik Çalistayi Neset Ertas Türküleriyle Senlendi

Kirsehir Ulusal Müzik Çalistayi kapsaminda düzenlenen konserde Neset Ertas ve Muharrem Ertas'in türküleri seslendirildi.

Cacabey Meydani'nda gerçeklestirilen konser, Kirsehir Belediyesi Mehter Takimi'nin gösterisiyle basladi.

Daha sonra sahne alan Türk Halk Müzigi sanatçisi Gülsen Kutlu, "Yare Gidem", "Nar Tanesi", "Gönül Dagi", " Neredesin Sen", "Gel Gel Yanima", "Kaslarin Karasina" türküleri basta olmak üzere Muharrem Ertas ve Neset Ertas'a ait eserleri seslendirdi.

Abdal kültüründen gelen sanatçilarin olusturdugu Kirsehir Belediyesi Ustalar Müzik ve Oyun Toplulugu üyelerinin söyledigi yöreye ait türküler begeni topladi.

Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, CHP Kirsehir Milletvekili Metin Ilhan ve meydani dolduran vatandaslar, alkislar ve oyunlarla türkülere eslik etti.

Belediye Baskani Ekicioglu, konserin ardindan yaptigi açiklamada, müzik dalinda Türkiye'den UNESCO Yaratici Sehirler Agi'na giren ilk ve tek sehrin Kirsehir oldugunu belirterek, "Bunu tabii ki Muharrem Ertas, Asik Said, Çekiç Ali saz ve söz ustalarina, en önemlisi de Neset Ertas'a borçluyuz." dedi.

Konsere, farkli illerden çalistay için gelen akademisyenler, sivil toplum kurulusu ve partilerin temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Bugün baslayan ve iki gün sürecek Kirsehir Ulusal Müzik Çalistayi'nda Abdal kültürü, akademisyenler tarafindan bilimsel yönleriyle degerlendiriliyor.

Kaynak: AA