Kirkpinar'a Turist Akini, Otellerde Yer Kalmadi

Edirne’de 9-10-11 Temmuz tarihlerinde gerçeklesecek olan 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ni takip etmek isteyen ziyaretçiler, otelleri doldurdu.

Kirkpinar'a Turist Akini, Otellerde Yer Kalmadi
660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin, er meydaninin kapasitesinin 3’te 1’i oraninda seyirci alinarak gerçeklestirilme kararinin ardindan, güresseverler otel rezervasyonlarini yaptirdi. Yogun talebin olmasiyla birlikte Edirne’deki oteller kisa sürede doluluk oranina ulasti. Dünyanin en büyük efsanesinin yapilacagi kentte, pehlivanlarin da gelmesiyle hareketlilik yasaniyor.

Misafirler sokakta kalmasin diye çaba sarf edecekler

Kent merkezinde bulunan bütün otellerde yogunluk yasandigini açiklayan bir otelin müdürü Ümit Yazici, gurbetçi akiniyla birlikte konaklamada yer sorunu yasanabilecegini söyledi.

Misafirlerin sokakta kalmamasi için çalisacaklarini ifade eden Yazici, geçmis yillarda da ayni yogunlugun yasandigini ve vatandaslarin araçlarda yattigini hatirlatti. Yazici, tüm otellerdeki doluluk oraninin ayni oldugunu belirterek, Kirkpinar tarihlerinde otellerinin de doldugunu vurguladi.

"Herkes biz de gelmek istiyoruz diye ariyor"

Edirne’ye gelen güresçiler de çarsida yogunluk olusturuyor. Antalya’nin Kas ilçesinden bir otobüs kafilesi ile geldiklerini söyleyen pehlivanlardan Baris Alagöz, “Geçen yil pandemi sebebiyle gelemedik bu yil geldigimiz için mutluyuz, sevinçliyiz. Edirne’ye heyecanla geldik. Bugünü iple çektik. 4 bin 300 kisilik seyirci kapasitesi vermisler ama herkes biz de gelmek istiyoruz diye ariyor” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA