Isparta'da Hayvan Pazarlarinda Denetimler Arttirildi

Isparta’da Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde kent merkezi ve ilçelerdeki hayvan pazarlari ile hayvan kesim yerlerindeki denetimlerini arttirdi.

Isparta'da Hayvan Pazarlarinda Denetimler Arttirildi
Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli ekipler, Kurban Bayrami öncesinde denetimlerini sürdürüyor. Kent merkezindeki canli hayvan pazarinda gerçeklestirilen denetimlere zaman zaman Il Tarim ve Orman Müdürü Eyup Adigüzel de katiliyor. Il Müdürü Eyup Adigüzel, denetimlerin halkin dini görevlerini sorunsuzca yerine getirebilmelerinin yani sira güvenilir et tüketiminin saplanmasi açisindan önemli oldugunu söyledi.

Denetimlerde satisi yapilan hayvanlarin saglik kontrollerinin yapildigini, kulak küpesi, pasaport ve nakil belgelerinin kontrol edildigini ifade eden Adigüzel, "Pazara gelen vatandaslara ve saticilara Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafeye kurallarina uymalari, dezenfeksiyon ve maske kullanmalari konularinda uyarilarda bulunulmakta, Kurban hakkinda bilgilendirici liftlet ve bosürler dagitilmaktadir" dedi.

Öte yandan ekipleri, Kurban Bayrami dolayisiyla canli hayvan nakli yapan araçlar için de yol denetimleri yapiyor. Bu kapsamda canli hayvan tasima belgesi olmayan, küpesiz ve pasaportsuz hayvan tasiyan hayvan sahiplerine idari para cezasi uygulaniyor.
Kaynak: İHA