HDP'li Kerestecioglu, KEFEK Bünyesinde Bugün Kurulan Alt Komisyonlara Üye Vermeyeceklerini Söyledi

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioglu, TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK) bünyesinde bugün kurulan alt komisyonlara HDP olarak üye vermeyeceklerini bildirdi.

Kerestecioglu, partisinin Agri Milletvekili Dirayet Dilan Tasdemir ile Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, üyesi olduklari KEFEK'in bir yilda iki defa toplandigini belirterek, "Ortada bu kadar kadin cinayeti, kadinlarla ilgili sorun, toplumsal cinsiyet esitsizlikleri varken bu komisyonun toplanmamasi gerçekten öncelikle anlasilabilir bir sey degildi ama toplandigi zaman da sunu gördük: Önümüzdeki dönem olusturulmak istenen komisyonlarin belirlenmesi." dedi.

Komisyon bünyesindeki Istanbul Sözlesmesinin Etkin Uygulanmasi ve Izlenmesi Alt Komisyonu'nun bütün partilerin ortak karariyla kuruldugunu dile getiren Kerestecioglu, "Bu komisyon 1,5 yil çalismisti. Çalismalarini tamamladiktan sonra biz sürekli bu komisyonun raporunun ne oldugunu buldugumuz her firsatta sormaya devam ettik. Bize verilen cevap; 'rapor hazir, hazirlaniyor, basilacak.' Bugün ayni seyi KEFEK'te sordugumuzda bize su açiklama yapildi: 'Bu kadük olmustur artik ve dolayisiyla ortada hazirlanacak bir rapor yok.' Bu, isyan ettirici bir seydir. AKP-MHP ortakliginin 'biz yapariz, biz ederiz, tek adam ister, onun dedigini yapariz' anlayisinin bir ürününü açikça bugün yine komisyonda gördük." görüsünü savundu.

Kerestecioglu, KEFEK bünyesinde bugün kurulan alt komisyonlara HDP olarak üye vermeyeceklerini söyledi.

HDP Agri Milletvekili Dirayet Dilan Tasdemir ise KEFEK'in dört ay sonra ilk defa bugün toplandigini belirterek, KEFEK'in uzun dönemdir kadinlarin, kadin örgütlerinin gündeminden özellikle uzak durmaya, arasina mesafe koymaya çalistigini savundu. Tasdemir, "Biz, kadinlarin sorunlarini, sesini hem Meclis'te hem KEFEK'te gündem yapmaya çalistikça aslinda çesitli saldirilara da maruz kaliyoruz." dedi.

Kaynak: AA