Havza'da Sifir Atik Için Mobil Atik Getirme Merkezi Olusturuldu

Samsun’un Havza ilçesinde “Sifir Atik Projesi” çalismalari kapsaminda iki adet mobil atik getirme merkezi olusturuldu.

Havza'da Sifir Atik Için Mobil Atik Getirme Merkezi Olusturuldu
Havza Belediyesi tarafindan yürütülen sifir atik çalismalari kapsaminda Çevre ve Sehircilik Bakanligina sunulan proje kapsaminda ilçe merkezinde sifir atik ve geri dönüsüm konularinda farkindalik olusturmak amaci ile Kevser Parki ile Mehmetçik Meydani’nda iki farkli mobil atik getirme merkezi yerlestirildi.

Yerlestirilen geçici mobil atik getirme merkezlerini inceleyen Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, burada Havza Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Zeki Kurt’tan çalismalar hakkinda bilgiler alarak parkta bulunan çocuklar ile sohbet etti ve çocuklara çevreye duyarli olmalari konusunda tavsiyelerde bulundu. Mobil atik getirme merkezlerinde her bir bölmede türlerine göre toplanacak olan atik piller, bitkisel atik yaglar, kâgit, plastik, metal, cam, elektrik-elektronik atiklar geri dönüsüm tesislerine gönderilerek ekonomiye kazandirilacak.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayesinde Çevre ve Sehircilik Bakanligimizca baslatilan Sifir Atik Projesi’ni destekliyor ve bu konuda önemli çalismalar yapiyoruz. Geri dönüsüm konusunda mobil atik getirme merkezleri olusturduk. Ilk etapta bunlari Kevser Parki ve Mehmetçik Meydanina yerlestirdik. Bunlarin sayisini daha da arttiracagiz insallah. Yine çalismalarimizin bir sonraki adiminda belirleyecegimiz pilot bir mahalleye geri dönüsüm konteynerleri yerlestirilerek atiklarini kaynaklarinda ayristirilmasi için çalisma baslatacagiz. Zaman içerinde bu çalismalarimizi ilçe geneli yaymayi hedeflemekteyiz” dedi.

Baskan Özdemir “Atilan her bit kagit, cam, metal ve diger dönüstürülebilir atigin degerlendirilmesi ve kazanilmasi hem çevre temizligi hem de ekonomik anlamda önemli” diyerek vatandaslari geri dönüsüm konusunda duyarli olmaya davet etti.
Kaynak: İHA