Havalanan Rus Savas Uçagi Litvanya'daki Basin Toplantisini Kesintiye Ugratti

Ispanya Basbakani Pedro Sanchez ile Litvanya Devlet Baskani Gitanas Nauseda’nin Siauliai Hava Üssü’ndeki basin toplantisi, Rus savas uçaginin havalandigi bilgisi gelince kesintiye ugradi. Hava üssündeki pilotlar, iki liderin önünde basin toplantisi yaptiklari uçaga kostu.

Havalanan Rus Savas Uçagi Litvanya'daki Basin Toplantisini Kesintiye Ugratti
Ispanya Basbakani Pedro Sanchez, Litvanya’ya gerçeklestirdigi ziyaret kapsaminda Siauliai Hava Üssü’nde Litvanya Devlet Baskani Gitanas Nauseda ile ortak basin toplantisi gerçeklestirmek üzere kamera karsisina geçti. Ancak toplanti, Rus savas uçaginin havalandigi bilgisinin gelmesiyle kesintiye ugradi. Hava üssünde askeri uçagin önünde düzenlenen basin toplantisinda ilk sözü alan Litvanya Devlet Baskani Gitanas Nauseda’nin konusmasi sirasinda Rus savas uçaklarinin Baltik’ta havalandigi haberi gelince pilotlar, iki liderin hemen arkasindaki uçaga dogru kostu. Hareketli dakikalarin yasandigi hava üssünde basin toplantisi yarida kesilirken, uçagin önünün açilmasi için kürsüler ve bayraklar da kaldirildi. Rus uçaginin haber vermeden bir uçus gerçeklestirdigi, bu nedenle Litvanya’daki uçagin takip için havalandigi aktarildi. Uçagin havalanmasinin ardindan basin toplantisi kaldigi yerden devam etti.

Ispanya Basbakani Sanchez, Ispanyol pilotlari isaret ederek, "Litvanya’nin toprak bütünlügünü savunmak için yaptiklari siki çalisma için tesekkür ederiz" dedi.

Litvanya Genelkurmay Baskanligi, Baltik hava sahasini denetlemek için NATO görevi kapsaminda Litvanya’da bulunan Ispanyol savas uçaginin Rusya’nin Kaliningrad bölgesinden bilgi verilmeden havalanmasinin ardindan harekete geçtigini belirtti.

Kaynak: İHA