Giresun'da Seker Otu Olarak Bilinen 'Stevia' Hasadi Yüz Güldürdü

Giresun Belediyesi’nin geçtigimiz Kasim ayinda toprakla bulusturdugu halk arasinda seker otu olarak bilinen ’Stevia’ bitkisinin hasadi yüz güldürdü.

Giresun'da Seker Otu Olarak Bilinen 'Stevia' Hasadi Yüz Güldürdü
2020 yilinin Kasim ayinda Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü serasinda “Sinirli Sorumlu Giresun Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’ üyeleri tarafindan ekimi yapilan Stevia bitkisinin hasadi gerçeklestirildi.

Giresun Belediye Baskan Yardimcisi Abdurrahman Demirel’in de katildigi hasat etkinliginde sekerden 30 kat daha tatli ve dogal olan stevia bitkisinden elde edilecek ürünlerin kooperatifin kendi ürünleri ve imalatlarinda kullanilacagi bildirildi.

ABD ve Uzak Dogu ülkelerinde dogal tatlandirici olarak kullanilan Stevia bitkisinin kalorisinin oldukça düsük olmasi ise talebi arttiriyor. Diyabet ve obezite gibi kronik hastaliklari bulunanlar için bire bir olan Stevia bitkisi yakin zamana kadar yurt disindan ithal ediliyordu. Stevia bitkisinin Türkiye’de üretiminin yayginlasmasinin hem saglik hem de ekonomi açisindan önemli ölçüde kazanç saglayacagi belirtildi.
Kaynak: İHA