Gilead Türkiye Yönetim Kadrosuna Yeni Isimler Katildi

Ambisome ürün yönetimi direktör yardimciligina Ezgi Teksoy Kilinç, finans ve muhasebe müdürlügüne Alper Öztokatli atandi.

Gilead Türkiye'de ambisome ürün yönetimi direktör yardimciligina Ezgi Teksoy Kilinç atanirken, finans ve muhasebe müdürlügüne Alper Öztokatli getirildi.

Gilead Türkiye'den yapilan açiklamaya göre, HIV/AIDS, hepatit B, hepatit C, hematoloji, enflamasyon, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonlari alanlarinda önde gelen yenilikçi bir ilaç sirketi olan Gilead'in Türkiye ekibi büyümeye devam ediyor.

Tedavi, koruma, her basamakta tedaviye ulasim ve yeni tedavi arastirmalari alanlarinda ilerlemeler saglayan sirketin Türkiye ekibine iki yeni isim daha katildi.

Gilead Türkiye Ambisome Ürün Yönetimi Direktör Yardimciligi'na Kilinç getirilirken, Öztokatli, Finans ve Muhasebe Müdürü olarak Gilead Türkiye ekibine dahil oldu.

- Yeni isimlerin özgeçmisleri

Sabanci Üniversitesi Endüstri Mühendisligi'nden mezun olan Ezgi Teksoy Kilinç, is hayatina Deloitte Consulting'de basladi.

Northwestern University Kellogg School of Management'da MBA egitimini tamamladiktan sonra Onkoloji Ürün Müdürü olarak Eli Lilly'de kariyerine devam eden Kilinç, Roche firmasinda meme kanseri üzerine çalismalarini yürüttü.

Alper Öztokatli, Bülent Ecevit Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyerine QNB Finansbank'ta finansal analist olarak baslayan, mali müsavirlik ve denetim sektöründe muhasebe uzmani olarak devam eden Öztokatli, 2012'de Eli Lilly ile ilaç sektörüne adim atmisti.
Kaynak: AA